Continua de compres

Cellnex compra 1.500 torres i antenes d'Orange per 260 milions

La companyia suma un total de 10.354 emplaçaments a Espanya

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Cellnex Telecom continua comprant. La companyia acaba d’adquirir 1.500 torres i antenes d’Orange per un total de 260 milions d’euros, segons han informat les dues empreses. D’aquesta manera, la firma que dirigeix suma un total de 10.300 emplaçaments a Espanya.

A més, les dues companyies han firmat un contracte inicial de deu anys —extensible a un altre període posterior de deu anys i successius períodes d’un any—, pel qualOrange Espanya continuarà utilitzant els emplaçaments que passarà a operar Cellnex, localitzant en els mateixos els seus equips de transmissió de senyal de veu i dades.

«Aquesta venda es materialitza com a part de la revisió contínua de la cartera d’actius i li permetrà reassignar els seus productes a projectes que suposin una creació de valor més gran per a la companyia», va explicar Orange en un comunicat. Per exemple, per aldesplegament de 5G o la millora de la seva infraestructura de xarxa de fibra òptima fins a la llar, així com per maximitzar la rendibilitat del negoci d’Orange Espanya en el seu conjunt.

Aquest no és l’únic acord d’Orange amb cap altra operadora, a començaments d’any la firma francesa va firmar un acord amb Vodafone de compartició de xarxes de telecomunicacions mòbils a Espanya en aquells municipis de menys de 175.000 habitants. I és que cada vegada més el sector estarà destinat a acords i aliances entre empreses.

Cellnex es continua engreixant

Per la seva part, la companyia que presideix Franco Bernabé –-principal operador d’infraestructures de telecomunicacions sense fil-– continua engreixant la seva cartera, que després de tancar i desplegar tots els programes als emplaçaments adquirits l’últim any, s’ampliarà a 25.000 nous emplaçaments. Així, el 2027 comptarà amb 54.000 emplaçaments en total. 

Notícies relacionades

En la primera meitat de 2019, Cellnex va firmar acords de col·laboració estratègica a llarg termini amb Iliad –a França i Itàlia– i amb Salt a Suïssa per adquirir 10.700 emplaçaments i dur a terme un programa de construcció de 4.000 nous emplaçaments fins al 2027. Al juny Cellnex i BT van anunciar la firma de l’acord estratègic de col·laboració a llarg termini a través del qual Cellnex va adquirir els drets d’explotació i comercialització de 220 torres de telecomunicacions d’altura al Regne Unit.

Al setembre, va anunciarl’adquisició de Cignal a Irlanda, un dels principals operadors irlandesos d’infraestructures de telecomunicacions que opera 546 emplaçaments. A més la companyia preveu el desplegament de 600 nous emplaçaments més fins al 2026, amb una inversió addicional estimada de 60 milions d’euros. I a l’octubre la companyia va anunciar l’acord per adquirir la divisió de telecomunicacions de la companyia anglesa Arqiva que suposa l’adquisició de 7.400 emplaçaments de propietat i els drets de comercialització d’uns 900 emplaçaments al Regne Unit.

Temes:

Cellnex Orange