davant de grans superfícies

Protesta a la plaça Catalunya de Barcelona contra el Black Friday

Mig centenar de persones es concentren de forma pacífica per defensar un consum sostenible amb el clima

zentauroepp51142203 barcelona 29 11 2019  barcelona   acci n de los friday s for191129181745

zentauroepp51142203 barcelona 29 11 2019 barcelona acci n de los friday s for191129181745

1
Es llegeix en minuts
Efe

El moviment contra el canvi climàtic Fridays for Future ha convocat aquest divendres a la tarda una concentració per defensar un consum sostenible amb el clima i protestar contra el Black Friday davant de botigues i grans superfícies de la plaça Catalunya de Barcelona i carrers adjacents.

Durant la protesta, que ha transcorregut sense incidències i que ha reunitmig centenar de persones, s’han llegit manifestos davant diferents comerços que Fridays for Future ha identificat com els «símbols d’unes pràctiques que es poden estendre a qualsevol de les altres grans multinacionals».

L’organització ha denunciat «les dinàmiques consumistes promogudes per les grans empreses multinacionals, destinades a lucrar-se i generar beneficis», i ha defensat que per «construir un horitzó sostenible i socialment just fa falta parar el creixement desmesurat».

«Explotació desmesurada del planeta»

Notícies relacionades

Des de Fridays for Future han denunciat que el Black Friday promou «una explotació desmesurada d’un planeta amb recursos limitats, duta a terme amb vulneracions constants dels drets humans de milers de persones».

El moviment inscriu aquestes accions en un «escalfament de motors» abans d’una gran manifestació contra el canvi climàtic convocada el 6 de desembre a Madrid, coincidint amb la Cimera del Clima de l’ONU, per demanar que de la trobada sorgeixin «accions i no paraules buides».