INVESTIGACIÓ EN CURS

Competència expedienta MSD pels anticonceptius vaginals

La farmacèutica està acusada d'impedir l'entrada d'altres empreses al mercat

dsc 9159

dsc 9159

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador a Merck Sharp Dome i la seva matriu europea, MSD Human Health, per una possible pràctica anticompetitiva consistent a «retardar i dificultar l’entrada de tercers al mercat espanyol dels anticonceptius hormonals combinats».

Segons Competència, el maig passat va efectuar una inspecció a la seu de MSD davant de la sospita de possibles pràctiques anticompetitives prohibides per la llei de defensa de la Competència.

Assenyala que les empreses utilitzaven mecanismes judicials del dret de propietat industrial per dificultar i retardar l’entrada de tercers competidors a Espanya almercat d’anticonceptius hormonals combinats del tipus anell vaginal.

Notícies relacionades

La CNMC obre expedient perquè considera que hi ha indicis racionals d’una infracció de l’article 2 de la Llei de Defensa de la Competència, que prohibeix a les empreses l’explotació abusiva de la seva posició dominant, i de l’article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, referida al mateix assumpte. 

L’expedient «no prejutja el resultat final de la investigació», afirma l’organisme estatal, que té ara un període màxim de 18 mesos per a la seva instrucció i resolució.