Cornellà Creació Fòrum

Google i el talent multiplicat per 10

Isaac Hernández, responsable de Google Cloud a Espanya defensa que les organitzacions prioritzin la disrupció, el treball en equip i la capacitat de reaprendre

50901730 601

50901730 601

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El màxim responsable de Google Cloud a Espanya i Portugal, Isaac Hernández, ha sigut l’elegit per Cornellá Creació Forum per pronunciar una conferència sobre la relació de la tecnologia i el factor humà aquest divendres. Amb captivador accent de Tenerife les seves paraules dibuixen el món actual i el futur amb fonament i coneixement de causa. És referència enintel·ligència artificiali insisteix a divulgar que la clau de la innovació que ens envaeix està en el treball en equip i en la capacitat de trencar motllos.

Després d’aquest missatge aparentment senzill han aconseguit els seus de Google, l’èxit empresarial i marcar el ritme mundial de la innovació. A les portes del nou ordinador quàntic i amb l’arribada de la intel·ligència artificial a la vida quotidiana, Hernández reivindica el factor humà i explica les claus de l’èxit de les organitzacions en un moment de canvi exponencial. Les resumeix en el que els gurus de Google han batejat com el factor 10X: «L’important no és millorar una mica el 10% sinó plantejar-se sempre què es pot fer perquè alguna cosa pugui ser 10 vegades millor. 10 vegades més segura, 10 vegades més eficient, 10 vegades més barata o 10 vegades més útil». No perdre el tren tecnològic suposa trencar paradigmes i tenir vocació disruptiva. La bombeta no va ser el desenvolupament tecnològic de l’espelma.

Google ha crescut gràcies a l’axioma X10 en els últims anys, en concret ha multiplicat per 10 la mida de l’organització en sis anys, afirmen. I en el cor de l’assumpte sempre hi ha persones. «La intel·ligència cognitiva és clau a l’hora de seleccionar una persona per a l’organització, és la capacitat que té de reaprendre». El còctel de personalitat òptima s’ha de completar amb una bona dosi d’empatia: «Pots ser l’expert més important en intel·ligència artificial del món, però si ets cregut i és difícil treballar amb tu, no encaixaràs fàcilment en l’organització», diu el responsable de Google. I el tercer eix personal és la capacitat de l’individu de qüestionar-se el present, aportar idees fresques i no deixar-se influir per les herències.

Notícies relacionades

«Fomentar un entorn divers és un element clau en la innovació, cal buscar diversitat d’edats, diversitat de gènere i d’experiències», afirma. I òbviament tenir coneixement del lloc que s’ocupa. 

Segons l’opinió d’Hernández, a les empreses falten humanistes i filòsofs. «A Google els necessitem, per exemple, perquè ens aportin idees i perspectiva sobre els fonaments ètics per desenvolupar les bases de la intel·ligència artificial del futur», diu. Sobre les pors que inspira la revolució tecnològica actual per la previsible pèrdua de llocs de treball, Hernández admet que es produiran, però que ha de prevaler l’optimisme: «És veritat que determinats llocs de treball poden resultar redundants, però també és veritat que s’estan creant noves professions i funcions en les empreses. Al final, el que farem és substituir tasques més tedioses per intel·ligència artificial i permetre augmentar les capacitats de l’ésser humà. És una nova revolució industrial».