Alemanya esquiva la recessió per la mínima

El PIB alemany creix un 0,1% en el tercer trimestre del 2019

MOTOR AIRBAG VOLKSWAGEN Passat Variant production, Body shop

MOTOR AIRBAG VOLKSWAGEN Passat Variant production, Body shop / Volkswagen AG

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Alemanya, la primera economia de la zona euro, ha esquivat per la mínima la recessió, segons les dades del PIB publicades aquest dijous per l’Oficina Federal d’Estadística. El PIB alemany va créixer un 0,1% en el tercer trimestre de l’any, dada que li permet esquivar la temuda recessió. En el segon trimestre de l’any, el PIB germànic va registrar un descens del 0,2%, obrint la porta a la recessió, definida com dos trimestres consecutius de contracció.

L’Oficina Federal d’Estadística, Destatis, ha revisat a l’alça el creixement del PIB del primer trimestre, fins al 0,5% des del 0,4%. «La comparació trimestral mostra que les contribucions positives en el tercer trimestre del 2019 van procedir principalment del consum, segons càlculs provisionals», indica l’oficina germànica, que destaca l’increment de la despesa final en consum de les llars, així com de la despesa pública.

Entre els mesos de juliol i setembre les exportacions alemanyes van experimentar un augment, mentre que les importacions es van mantenir pràcticament al mateix nivell dels tres mesos anteriors.

Per la seva banda, la formació bruta de capital fix en la construcció va augmentar en comparació amb el trimestre precedent. Per contra, la formació bruta de capital fix en maquinària i equipament de les empreses va ser inferior a la registrada en el segon trimestre.

Notícies relacionades

En comparació amb el mateix trimestre del 2018, el PIB d’Alemanya es va expandir a un ritme interanual de l’1% en dades ajustades per preus i del 0,5% en el cas de dades ajustades per calendari i preus.

Així mateix, Destatis destaca que aquesta evolució de l’economia alemanya en el tercer trimestre va tenir lloc amb 45,4 milions d’ocupats, la qual cosa representa un increment de 356.000 treballadors o del 0,8% respecte al tercer trimestre del 2018.

Temes:

Crisi Alemanya PIB