Després de la sentència del procés

Luca de Meo (Seat): la imatge actual no ajuda els inversors a apostar per Catalunya

El president de Seat diu que no prendran cap decisió a Catalunya mentre la seva operativa no es vegi afectada

zentauroepp50864084 seat191112095708

zentauroepp50864084 seat191112095708 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El president executiu de Seat, Luca de Meo, no acostuma a parlar de política, o almenys, això diu: «Nosaltres només fem cotxes», es justifica al ser preguntat per la situació a Catalunya després de la sentència del procés. Això sí, també reconeix que, des de l’estranger la imatge que es projecta de Catalunya no és la millor. «Segur que [la imatge actual] no ajuda els inversors a facilitar la idead’apostar per Catalunya».

De Meo va realitzar aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Nueva Economía Fórum, en què va recordar que els inversors necessiten claredat, visió de llarg termini i estabilitat. «Jo soc molt a l’estranger i és clar que això no ajuda la imatge de Catalunya, no sé quin és l’efecte, però imagino que el tindrà», va afegir De Meo.

El màxim mandatari del fabricant automobilístic a Espanya, que va assegurar que no tenen previst prendre cap decisió sobre Catalunya, preguntat per un possible canvi de seu. «Fins que aquests moviments no impactin en l’operativa del negoci no tenim res a dir», va respondre De Meo, que va apuntar: «L’únic que hem de fer és no ser un problema que s’afegeix a un altre».

Notícies relacionades

Seat va interrompre fa unes setmanes la seva línia de producció a Martorell pels disturbis iniciats arran de la sentència del procés, la qual cosa va suposar deixar de produir 3.500 cotxes i enviar a casa seva 6.800 treballadors. Una decisió tècnica i no política a què es van veure «forçats», segons De Meo perquè ningú els assegurava la logística de les peces i davant de la possibilitat que els treballadors es quedessin aturats a la fàbrica durant hores. «Parar la fàbrica un dia equival a desenes de milions menys d’ingressos per a nosaltres», va advertir De Meo.

«Nosaltres l’únic que volem és produir cotxes, i esperem que aquesta situació no tingui impactes en el futur», va afegir el president del fabricant automobilístic, que va recordar que encadenen quatre anys de rècord que espera que no s’acabin «ni pel tema català ni pel mercat».