FARMACÈUTIQUES

Almirall va guanyar 97,3 milions fins al setembre, el 4,4% més

almirall

almirall

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

La farmacèutica Almirall va obtenir un resultat net de 97,3 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, un 4,4% més que en el mateix període de l’any passat. Els ingressos van assolir els 683 milions fins al setembre, el 17% més, mentre que les vendes netes es van situar en els 637,7 milions, amb un increment del 17,8%, impulsades principalment per la franquícia europea especialitzada en el tractament de la psoriasi i el fort rendiment de Seysara als Estats Units.

Les despeses de recerca i desenvolupament van ser de 66,1 milions en els nou primers mesos del 2019, la qual cosa va suposar un 10,4% de les vendes netes, mentre que les despeses generals i d’administració van ser de 212 milions, amb un descens del 3%.

L’ebitda o benefici brut d’explotació va ser de 236,5 milions, el 58,2% més que en el mateix període de l’any anterior.

Notícies relacionades

Segons la farmacèutica, els bons resultats han sigut impulsats per marques clau a Europa i els Estats Units, amb una bona acollida de Skilarence i Ilumetri a Europa i de Seysara als Estats Units, fet que va impulsar l’augment de les vendes i va confirmar el seu potencial com a motors de creixement d’Almirall. A més, l’acord de llicència amb AstraZeneca per a la franquícia respiratòria continua generant valor significatiu, pel qual rebrà un import de 100 milions de dòlars a l’octubre després de la primera venda comercial de Duaklir als Estats Units.

Almirall ha reiterat la millora de les seves previsions per a l’exercici 2019 anunciades el juliol passat, després de la bona evolució del negoci durant els nou primers mesos de l’any. La companyia preveu créixer a doble dígit en ingressos i vendes, i registrar un ebitda d’entre 300 i 310 milions.