Ocupació

Més de 2.600 empleats s'apunten al pla de baixes de Telefónica

La mesura està dirigida a empleats de 53 i més anys amb més de 15 de vinculació a l'operadora

DUS814 DUSSELDORF  ALEMANIA  24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf  Alemania  hoy  martes 24 de febrero de 2015  La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland  filial alemana de la espanola  tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros  tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013  Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania  tras la fusion con E-PLus  que era la filial alemana de la holandesa KPN  y opera con la marca O2  EFE Rolf vennenbernd

DUS814 DUSSELDORF ALEMANIA 24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf Alemania hoy martes 24 de febrero de 2015 La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland filial alemana de la espanola tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013 Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania tras la fusion con E-PLus que era la filial alemana de la holandesa KPN y opera con la marca O2 EFE Rolf vennenbernd / ROLF VENNENBERND (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un total de 2.636 treballadors de Telefónica amb 53 anys o més i amb una antiguitat superior a 15 anys en l’empresa s’han apuntat al Pla de Suspensió Individual (PSI) posat en marxa per l’operadora de telecomunicacions i el termini d’adhesió del qual va concloure el 31 d’octubre, segons dades de la companyia.

D’aquesta manera, s’han acollit al pla prop de la meitat dels 5.000 empleatsque complien les condicions fixades per poder suspendre de forma voluntària la seva relació amb la companyia, amb un volum d’adhesions en el col·lectiu «similar al de PSI anteriors».

L’operadora publicarà demà dimarts els resultats financers dels nou primers mesos del 2019, en els quals donarà més detalls de l’impacte definitiu que tindrà aquesta mesura. En el moment de l’anunci del pla, l’empresa va calcular que tindrà un cost previst d’uns 1.600 milions d’euros i registrarà estalvis anuals de 220 milions des del 2021, tot i que ja va advertir que aquestes xifres depenien del grau d’adhesió del pla.

Els interessats a sumar-se al PSI, que té el propòsit de millorar l’adequació de la plantilla als desafiaments del futur, van poder sol·licitar la seva adhesió des del 27 de setembre, quan es va firmar el II Conveni Col·lectiu d’empreses Vinculades, fins al 31 d’octubre.

Amb aquest pla voluntari, universal i no discriminatori, similar al que es va establir a l’anterior conveni, podran suspendre la seva relació amb la companyia aquells treballadors que compleixin 53 o més anys el 2019 i tinguin una antiguitat superior a 15 anys en l’empresa.

En conseqüència, podran acollir-se els nascuts abans de 1966 i entre gener i el 31 d’octubre de 1966. Els nascuts al novembre i el desembre de 1966 podran causar baixa el mes de compliment dels 53 anys.

Notícies relacionades

Els que optin per acollir-se a aquest pla percebran un 68% del salari regulador fins a l’edat de 65 anys, mantindran l’assegurança mèdica i l’empresa abonarà el Conveni Especial amb la Seguretat Social. Es calcula que gairebé 5.000 empleats compleixen les condicions per acollir-se a aquesta mesura.

El pla s’aplicava tant a les empreses incloses al II Conveni Col·lectiu d’Empreses Vinculades per al període 2019-2021 (Telefónica España, Telefónica Móviles España, Telefónica Soluciones de Informática i Comunicaciones, Telefónica Telecomunicaciones Públicas, Iberbanda, Tuenti Technologies i DTS), així com a altres filials del grup com TSA, T-DIGITAL, TIWS, TI+D, TCE, TGT i Telxius.