Als funcionaris

La Generalitat compleix el primer retorn de les pagues extres retirades

La Conselleria de Polítiques Digitals i Funció Pública ja ha abonat, segons el que va pactar amb els sindicats, el 40% de la paga del 2013

puignero

puignero

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat està complint amb els terminis a què es va comprometre amb els funcionaris catalans i, de moment, va al dia amb el retorn de les pagues extres retirades el 2013 i el 2014. Els empleats públics de la Generalitat van cobrar en la nòmina d’octubre el 30% equivalent a la primera paga, la qual cosa se suma a un altre 10% que ja van cobrar al març. Així ho han confirmat tant fonts de la conselleria de Polítiques Digitals i Funció Pública com dels representants sindicals.

Notícies relacionades

CCOO i la UGT van firmar l’11 de desembre del 2018 un acord amb el Govern català per planificar el retorn de les pagues extres retirades per l’Executiu d’Artur Mas, els anys 2013 i 2014. Segons els terminis establerts, l’Aadministració catalana haurà d’abonar el 60% restant de la primera paga expropiada el 2020, i la corresponent del 2014 està previst que la retornin el 55% el 2021 i el 45% restant el 2022. 

Un altre element que està firmat, però que encara no està clar quan cobraran els funcionaris catalans, és l’increment salarial del 0,25% pactat a escala estatal i ratificat per la Generalitat. Va ser rubricat per les parts el gener del 2019, però la Conselleria de Polítiques Digitals no ha concretat quan l’abonarà. Equival, segons càlculs sindicals, a uns 70 euros anuals. Aquest dijous està prevista una reunió sectorial amb els sindicats per abordar aquest tema i intentar donar-hi compliment abans de finalitzar el 2019.