transparència financera

Economia planteja canvis en la legislació que regula el crèdit 'revolving'

El Ministeri es proposa que els clients tinguin més informació sobre el cost que representen aquests préstecs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Economia i Empresa ha publicat en audiència pública laproposta de modificació de l’ordre de transparència i protecció del client de serveis bancaris amb l’objectiu de reforçar la protecció dels usuaris de crèdits ‘revolving’. El projecte reforça la informació que el prestatari rep del banc, la qual cosa li permetrà tenir un coneixement específic i clar del contingut i efectes del servei que contractarà, així com saber amb precisió el deute que manté periòdicament amb l’entitat.

Economia pretén que s’incorporin noves obligacions de transparència que incloguin una informació precontractual més detallada en què es reflecteixi, entre altres aspectes, un exemple representatiu de crèdit ‘revolving’ amb dues opcions de quota.

Així mateix, la idea és que els bancs remetin al client informació trimestral en què s’especifiqui l’evolució i situació d’aspectes determinants del crèdit, com l’import del préstec, la data estimada d’acabament del pagament si no es produïssin modificacions al contracte i diversos escenaris en funció de la variació de la quota mensual.

Notícies relacionades

A més de la remissió obligatòria d’informació trimestral per part de l’entitat, la norma establiria la possibilitat que el prestatari sol·liciti en qualsevol moment informació sobre el seu préstec, com el quadro d’amortització i les quantitats satisfetes i pendents.

En definitiva, la modificació de la norma té per objecte reduir una possible prolongació excessiva del crèdit i augment de la càrrega final de deute mes enllà de les expectatives raonables de la persona que contracti aquest producte, mentre es realitzi una estimació més prudent de la capacitat de pagament del client.

Temes:

Bancs