efectes del procés

Foment i Pimec pacten un manifest «pel progrés de Catalunya»

Les dues patronals convoquen un acte empresarial per reclamar solucions per sortir de la crisi catalana

abertran47365723 barcelona 15 03 2019 econom a  foment y pimec presentan  jun190315170826

abertran47365723 barcelona 15 03 2019 econom a foment y pimec presentan jun190315170826 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fumata blanca. Després d’hores de debat i intercanvi d’esborranys, Foment del Treball i Pimec han consensuat un manifest «A favor del progrés de Catalunya», que donaran a conèixer en un acte unitari aquest dimecres. Encapçalaran l’acte, que es pretén que sigui massiu, els president de Foment, Josep Sánchez Llibre; i de Pimec, Josep González.

L’objectiu és que el món empresarial, «preocupat per la situació actual», reclami que es facin tots els esforços per sortir de la crisi actual a Catalunya, segons fonts pròximes a l’organització.

Notícies relacionades

A més de les entitats convocants s’han cursat invitacions, no només als associats i integrants de les dues organitzacions, sinó a altres institucions del món empresarial. Està previst que hi assisteixi, per exemple, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, líder de la candidatura independentista que es va imposar en les últimes eleccions a l’entitat, segons font de la Cambra.

La idea és que sigui un acte «al més transversal possible» dins del món de l’empresa que, alhora, que mostra la seva preocupació per la situació actual pugui posar de relleu el seu «compromís amb Barcelona i amb Catalunya», afirmen les mateixes fonts.