Acomiadaments

El Grupo Sada anuncia el tancament del seu escorxador a Lleida i 250 acomiadaments

La companyia inicia la clausura d'una de les seves sis plantes d'especejament d'aus a Espanya

grupo-sada-1

grupo-sada-1

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Grupo Sada ha comunicat als seus treballadors la intenció de tancar el seu escorxador ubicat a Lleida i d’acomiadar les 260 persones que hi treballen. Així ho han fet públic aquest dimarts CCOO UGT en dos comunicats, en què rebutgen el plantejament de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO). El Grupo Sada és propietat de la multinacional Nutreco i té actualment en propietat sis plantes de producció a Espanya, des d’on ven a 7.000 clients a Espanya, Portugal, França i Alemanya, segons consta en la seva pàgina web.

La intenció del Grupo Sada manifestada dilluns passat al comitè d’empresa, i que aquest ha transmès aquest dimarts als treballadors, és la de tancar la planta de Lleida, habilitada per al sacrifici i especejament d’aus. No obstant, des del comitè d’empresa sospiten que la veritable intenció de la companyia és liquidar la plantilla per posteriorment vendre amb més facilitat la planta i que el nou amo no hagi de gestionar les subrogacions de la plantilla. Així ho ha explicat el president del comitè, Juan Noguero: «L’any passat van invertir 9 milions d’euros a reformar la sala d’especejament i tres més en un nou moll de càrrega. No té gaire sentit que et gastis aquests diners per tancar l’any següent».

Noguero explica que a Lleida fa mesos amb produccions molt baixes en la línia d’especejament i amb l’escorxador que no operen, a causa que gran part de la producció el Grupo Sada l’està derivant a la seva planta a València. EL PERIÓDICO ha intentat contactar amb el Grupo Sada, sense rebre resposta.

Notícies relacionades

La planta del Grupo Sada pendent de tancament està ubicada al polígon El Segre, de Lleida, i té més de 70 anys d’història. Abans de ser adquirida pels seus actuals propietaris, va pertànyer a la cooperativa de treballadors Copaga; que per problemes econòmics va haver de vendre el 2008 la planta a la multinacional holandesa Nutreco, propietària del Grupo Sada. De l’antiga Copaga encara perduren treballant al polígon El Segre un total de 78 persones, amb antiguitats superiors als 30 anys, segons expliquen fonts sindicals.

L’empresa ha citat els representants dels treballadors per al pròxim dimarts 29 d’octubre, moment en què està previst que els entregui la documentació pertinent per iniciar el període de consultes. Aquest període dura un màxim de 30 dies, després dels quals es fa efectiu l’ERO d’extinció i l’acomiadament dels 260 treballadors de la plantilla.