Competència

La CNMC multa amb 1,5 milions Telefónica per cobrar de més els seus competidors pel 'Partidazo'

La companyia ja ha anunciat que recorrerà la sanció al considerar-la «excessiva»

DUS814 DUSSELDORF  ALEMANIA  24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf  Alemania  hoy  martes 24 de febrero de 2015  La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland  filial alemana de la espanola  tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros  tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013  Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania  tras la fusion con E-PLus  que era la filial alemana de la holandesa KPN  y opera con la marca O2  EFE Rolf vennenbernd

DUS814 DUSSELDORF ALEMANIA 24 02 2015 - Fachada de la sede de Telefonica en Dusseldorf Alemania hoy martes 24 de febrero de 2015 La compania de telefonia movil Telefonica Deutschland filial alemana de la espanola tuvo en 2014 una perdida de 721 millones de euros tras la integracion de E-Plus y frente al beneficio de 78 millones de euros en 2013 Telefonica Deutschland es el primer operador de telefonia movil en Alemania tras la fusion con E-PLus que era la filial alemana de la holandesa KPN y opera con la marca O2 EFE Rolf vennenbernd / ROLF VENNENBERND (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Multa de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Telefónica per cobrar de més els seus competidors pel ‘Partidazo’. El regulador acusa l’operadora de calcular de forma errònia els costos fixos en la temporada 2016-2017, la qual cosa «va suposar un avantatge competitiu per a Telefónica» i, per això, li imposa una sanció d’1,5 milions d’euros.

La CNMC va autoritzar l’any 2015 la compra de Canal+ per part de Telefónica però va establir una sèrie de condicions que havia de complir l’empresa que dirigeix José María Álvarez-Pallete. Entre aquestes, la multinacional ha de permetre als seus competidors accedir als seus canals de pagament amb continguts ‘premium’ i comercialitzar-los a les seves pròpies plataformes.

Un exemple d’aquests continguts de pagament és el futbol o el motor. Per fer el càlcul de què és el que hauria de cobrar Telefónica als seus competidors, s’estableix l’anomenat cost mínim garantit (CMG), un cost fix amb què cobrir el risc que assumeix Telefónica a l’adquirir els drets d’emissió que es calcula tenint en compte el  nombre d’abonats.  

No obstant, en la temporada 2016-2017, segons el parer de la CNMC, Telefónica va calcular «de forma errònia» els costos fixos del canal Movistar Partidazo (integrat als seus continguts ‘premium’) al tenir en consideració un nombre d’abonats propis «inferior» al que li corresponia per al repartiment inicial fet el juliol del 2016. 

Notícies relacionades

I per tant a causa d’aquest error, segons el regulador, la resta dels operadors interessats en contractar el canal Partidazo (Vodafone, Orange i Telecable) «van afrontar més costos», mentre que per a Telefónica» es va produir una reducció d’aquests, amb la consegüent discriminació al seu favor». I, per tant, la CNMC multa l’operadora amb 1,5 milions d’euros. 

Per la seva part, l’operadora ja ha informat que recorrerà la sanció que considera «excessiva, al no haver-hi perjudici per als competidors». En aquest sentit, la companyia afegeix que ja va tornar les quantitats erròniament calculades «sense requeriment de ningú, quan va percebre l’error (el setembre del 2018)».

Temes:

Telefónica