SENTÈNCIA FERMA

Condemnada Iveco a pagar 40.000 euros a una empresa de transports pel càrtel de preus

fabrica-de-iveco

fabrica-de-iveco / RODRIGO ALONSO

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Mercantil número 1 de Pontevedra ha dictat sentència condemnatòria contra Iveco, que haurà d’abonar prop de 40.000 euros a un camioner en la que suposa la primera sentència en ferm a Espanya contra el conegut com a ‘càrtel dels camions’. Segons ha informat el despatx Balms Abogados, el fabricant de camions haurà d’abonar al demandant Kartín una indemnització per danys que ascendeix a prop de 20.000 euros, a més de 19.240 euros més corresponents als interessos legals des de la data de compra del vehicle.

La resolució condemna així la companyia al pagament d’un 9% del preu d’adquisició de cada camió en concepte d’indemnització pel sobrepreu pactat pel càrtel de fabricants, al qual se li afegeix també els interessos legals meritats des de la data d’adquisició del camió fins al complet pagament de la condemna.

La Comissió Europea va sancionar amb 2.930 milions d’euros MAN, Volvo-Renault, Iveco, Mercedes-Benz (Daimler) i DAF per haver pactat els preus de venda dels seus vehicles i per haver repercutit en el comprador els costos de complir les normes en matèria d’emissions contaminants, tractant-se de la multa més gran imposada per Brussel·les fins ara, després d’una sanció de 1.470 milions dictada el 2012 contra el pacte entre set fabricants de televisors per abaixar els preus.

Notícies relacionades

Els fabricants, a excepció de Scania, van reconèixer la seva implicació en el cas, que va durar 14 anys, i per això l’Executiu comunitari va acceptar reduir un 10% les multes i, fins i tot, perdonar totalment la imposada a MAN, empresa que va confessar l’existència del pacte.

El mateix jutjat també ha dictat sentència condemnatòria contra MAN Truck & Bus, tot i que en aquest cas la demandada ha recorregut, per la qual cosa encara no pot considerar-se com a ferma. De moment, se’l condemna «a indemnitzar Transportes Grumavi amb la quantitat total de 7.875 euros, juntament amb l’interès legal, que es comptarà des del 31 de juliol del 2007, així com al pagament de les costes processals», segons recull la sentència.

Temes:

Camions