FARMACÈUTIQUES

Almirall rep 89,6 milions per vendes associades a l'acord amb AstraZeneca

almirall-hq-building

almirall-hq-building

1
Es llegeix en minuts

Almirall ha rebut 100 milions de dòlars (uns 89,6 milions d’euros) d’AstraZeneca per la primera venda als Estats Units de Duaklir, un nou medicament contra la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (Epoc), que estarà disponible a partir d’aquest dilluns 21 d’octubre.

Segons ha informat aquest dilluns la farmacèutica, el 2014, Almirall va firmar un acord per transferir AstraZeneca els drets per al desenvolupament i comercialització de Duaklir als Estats Units.

El passat 1 d’abril l’autoritat sanitària nord-americana (FDA) va aprovar Duaklir basant-se en els resultats positius de l’estudi Amplify, que ha demostrat millores significatives en la funció pulmonar en pacients d’Epoc de moderada a greu.

Notícies relacionades

El director d’assumptes regulatoris d’AlmirallXavier Llauradó, ha assegurat que l’acord amb AstraZeneca els ha permès maximitzar la rendibilitat i el valor dels seus actius i el llançament suposa «un gran pas per a Almirall», ja que es tracta d’un producte d’R+D de la companyia.

Duaklir és una combinació de dosi fixa de l’aclidini, antagonista muscarínic d’acció prolongada, i del formoterol, un agonista-beta d’acció prolongada, que s’administra dues vegades al dia a través d’inhalador.