energia

Acciona compra 20 projectes fotovoltaics als EUA

Les instal·lacions, repartides per set estats del país, sumen 3.000 MW

1
Es llegeix en minuts

Acciona ha comprat a la firma Tenaska una cartera de 20 projectes fotovoltaics per desenvolupar als EUA, repartits en set estats del país i que sumen una potència total de 3.000 megawatts (MW), segons va informar la companyia.

El grup que presideix José Manuel Entrecanales reforça d’aquesta forma el seu negoci de renovables a Amèrica del Nord i potencia la seva internacionalització.

Acciona imprimeix així mateix un nou impuls a la seva inversió en renovables, tal com precisament va avançar la setmana passada, quan va anunciar la seva decisió de finalment no competir per entrar en transport de viatgers amb tren a Espanya, i ho fa a més apostant per la fotovoltaica.

Els EUA són ja el segon mercat internacional del negoci d’‘energia verda’ d’Acciona, ja que compta al país amb 1.245 MW d’instal·lacions eòliques operatives i en construcció, i 64 MW més en una planta termosolar pròxima a Las Vegas.

En virtut de l’actual operació, el grup sumarà a aquests actius els 3.000 MW que desenvoluparà a partir dels projectes comprats a Tenaska, que a més inclouen 1.000 MW més d’emmagatzemament en bateries.

De la cartera total de potència adquirida, el grup preveu construir i posar en servei al voltant del 40% en l’horitzó del 2023, la qual cosa suposa uns 1.500 MW.

La resta s’anirà desenvolupant gradualment, en col·laboració amb el venedor dels projectes, que es reparteixen Pennsilvània, Ohio, Kentucky, Illinois, Kansas, Oklahoma i Missouri.

Notícies relacionades

Acciona considera que l’adquisició d’una cartera d’emmagatzemament d’energia de 1.000 MW li permetrà explorar la possibilitat de subministrar tecnologies i serveis al mercat nord-americà.

L’operació de compra de projectes als EUA també suposa un nou impuls al creixement pes que la fotovoltaica té a la cartera d’actius renovables de la companyia. El grup ho atribueix a la seva reducció de costos, la seva modularitat i facilitat d’instal·lació.