TRIBUTACIÓ

Hisenda negocia amb els autònoms la pròrroga dels límits dels mòduls el 2020

lorenzo-amor

lorenzo-amor / David Utrilla Hernandez

2
Es llegeix en minuts

El Ministerid’Hisenda  està negociant amb la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA) una nova pròrroga dels límits actuals del règim de mòduls dels autònoms, segons han confirmat a Europa Press en fonts de l’organització d’autònoms. Si la pròrroga es confirma en els pròxims dies, seria la cinquena vegada consecutiva que Hisenda manté els límits que permeten la tributació per mòduls per als autònoms.

La ministrad’Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar el novembre de l’any passat la pròrroga dels llindars per tributar pel sistema d’estimació objectiva (mòduls) i llavors va xifrar en un mig milió d’autònoms aproximadament el nombre de beneficiaris de la mesura, que es podrien tornar a veure afectats positivament l’any que ve. Això sí, si finalment s’acorda una nova pròrroga dels límits de mòduls s’ha d’aprovar via decret, conforme al que estableix la llei de reforma tributària.

De moment,l’Agència Tributària  ja ha donat via lliure a la pròrroga,per això ara és Hisenda qui ha de donar el vistiplau definitiu, ha explicat en declaracions a Europa Press el president d’ATA, Lorenzo Amor, qui ha opinat que «en un 90% els mòduls l’any que ve no tindran modificació». A més, els autònoms tenen el «compromís» del Govern de treballar per buscar una fórmula progressiva en els pròxims anys que permeti delimitar els mòduls a les activitats d’autònoms en les quals treballen amb consumidors finals, ja que són els casos en què al Fisc li és més difícil comprovar les operacions reals.

Notícies relacionades

L’esborrany d’ordre ministerial elaborat pel Ministerid’Hisenda  contempla, de nou, límits de 150.000 euros per a la major part dels autònoms, que s’eleva als 250.000 euros per a les activitats ramaderes i agrícoles. Igual que en ocasions anteriors, si s’acorda la pròrroga dels límits l’ordre s’haurà de modificar perquè l’1 de gener del 2020 o posteriorment es mantinguin els límits de mòduls.

Actualment, els límits d’exclusió del sistema s’han mantingut quan els rendiments íntegres de l’autònom superin els 250.000 euros, quan la facturació a altres empresaris o professionals superin els 125.000 euros i quan les compres en béns i serveis superin els 250.000 euros. Abans del canvi normatiu per prorrogar els límits, la legislació vigent contemplava que a partir del 2019 s’endurien els llindars per tributar pel sistema d’estimació objectiva (mòduls), de manera que el límit de facturació a partir del qual es vetava la tributació en mòduls baixava dels 250.000 als 150.000 euros i, en el cas de facturació a altres empreses, de 125.000 euros a 75.000 euros.