mercats

La borsa del 18 d'octubre del 2016

L'Ibex perd el 0,5%, fins als 9.340 punts

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 ha reaccionat amb una alta volatilitat al fet que els negociadors del Regne Unit i la Unió Europea hagin arribat a un acord per a la sortida amistosa després de 46 anys formant part de l’organització. No obstant, no són tot bones notícies, ja que a Boris Johnson li queda la feina més dura, la que no va poder aconseguir la seva predecessora Theresa May, que és ratificar l’acord al Parlament britànic.

Notícies relacionades

Al marge del tema 'brexit’, destaca la temporada de presentació de resultats als Estats Units. I, de moment, venen positius. Aquest dijous ha sigut el torn de Morgan Stanley, que va sorprendre al mercat després de guanyar un 3% més que el que s'esperava pel consens del mercat. També ha presentat resultats Philip Morris International, que ha superat expectatives, però ha vist com les seves accions queien al voltant d’un 1% a mitja sessió després de revisar a la baixa les estimacions per al pròxim any.

En conjunt, la sessió ha sigut desigual a les borses europees. Mentre que el DAX alemany es deixava un 0,12%, el CAC francès ampliava pèrdues al final de sessió fins al 0,42%. El Footsie anglès acabava amb pujades del 0,20%. Dins del’Ibex, que va cedir un 0,50%, fins als 9.340 punts, el podi de la jornada va ser per a Siemens Gamesa (2,16%), Aena (2,09%) i Ferrovial (1,96%). 

Temes:

Ibex 35