MANIFESTACIÓ A MADRID

Els pensionistes es congreguen davant del Congrés per un IPC real per a les pensions

Alguns manifestants van arribar a peu en marxes que van sortir al setembre des de Bilbao i Rota (Cadis)

GRAF716. MADRID, 15/10/2019.- Vista general de los asistentes a la concentración por una pensión digna, entre los que se encuentran integrantes de las dos columnas de pensionistas que salieron hace unas semanas de Rota (Cádiz) y Bilbao, frente al Congreso de los Diputados, este martes en Madrid. EFE/ Kiko Huesca

GRAF716. MADRID, 15/10/2019.- Vista general de los asistentes a la concentración por una pensión digna, entre los que se encuentran integrantes de las dos columnas de pensionistas que salieron hace unas semanas de Rota (Cádiz) y Bilbao, frente al Congreso de los Diputados, este martes en Madrid. EFE/ Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Milers de pensionistes s’han congregat entorn del Congrés dels Diputats, en una manifestació amb què pretenen exigir al nou Govern que surti de les pròximes eleccions que revaloritzi les pensions amb l’IPC real per llei i que elevi la pensió mínima fins a 1.080 euros.

Prop de 115 autobusos han arribat amb pensionistes procedents de tot Espanya, que s’uneixen així a les columnes de desenes de pensionistes que ahir van culminar la seva marxa a peu des de Rota (Cadis) i Bilbao per visivilizar les seves reivindicacions.

També s’han difós per les xarxes socials moments en què les dues columnes de manifestants procedents de Bilbao i Rota es van trobar ahir a Madrid.

 

La protesta, encapçalada per una desena de pensionistes en cadira de rodes i amb crosses, ha arrencat des de la Puerta del Sol i al capdavant de la mateixa figura una gran pancarta en què es pot llegir «Governi qui governi les pensions públiques es defensen».

El portaveu de la coordinadora estatal pel sistema públic de pensions,Tiano Sandoval, ha explicat als mitjans de comunicació que a la seva arribada al Congrés registraran un document de reivindicacions per defensar pensions públiques «dignes, justes i suficients». A més, ha avançat que no cessaran en la seva lluita per la derogació de la reforma de les pensions del 2011 i del 2013, per la qual cosa es tornaran a manifestar en diferents autonomies el 16 de desembre.

«No acceptem el 0,9% de pujada de les pensions. Només acceptem l’IPC real», ha afirmat una altra de les portaveus de la coordinadora, Conchita Rivera.

La portaveu del grup parlamentari d’Unides PodemIrene Montero, ha apressat a blindar les pensions amb l’IPC per Llei i ha criticat que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, vulgui «acontentar Brussel·les» amb una revalorització del 0,9% per al 2020. 

Paco García, que ve de Sant Vicenç dels Horts, al costat d’Idoia (Barakaldo), Maria del Carmen i Teresa (Baix Llobregat).

«La prioritat del Govern d’Espanya ha de ser blindar els drets de la gent davant Brussel·les», ha dit Montero, després de participar en la marxa que protagonitzen milers de pensionistes procedents de tot Espanya des de la Puerta del Sol de Madrid fins al Congrés dels Diputats.

Amb pancartes que assenyalen «la banca mana i el Govern ataca» o «blindem les pensions a la Constitució», diverses marees de pensionistes demanen també acabar amb la desigualtat de gènere en salaris i pensions, pujar la pensió que correspongui per viduïtat i que la jubilació anticipada amb 40 anys cotitzats no es penalitzi.

Alguns participants han donat a conèixer les seves opinions a través de les xarxes socials.

Notícies relacionades