INFRAESTRUCTURES

Port de Barcelona estreny llaços amb companyies xineses

La infraestructura firma la IV Declaració de Shenzhen, que demana més cooperació entre ports i zones franques

shenzen

shenzen

1
Es llegeix en minuts

Port de Barcelona ha firmat la IV Declaració de Shenzhen, que defensa una millor cooperació entre els ports i les zones franques duaneres perquè conjuntament ajudin a desenvolupar les economies locals. La declaració, firmada per 15 dels principals ports de tot el món, demana potenciar la innovació i l’obertura de les diferents institucions –ports i zones franques– perquè facilitin el desenvolupament industrial i la internacionalització comercial de les seves zones d’influència. Així mateix, aposta per estendre les bones pràctiques a tota la cadena portuària per potenciar les oportunitats de negoci.

La IV Declaració de Shenzhen es va firmar en el marc de la 14a edició de la China International Logistics and Supply Chain Fair (CILF), que s’està celebrant en aquesta ciutat xinesa fins aquest dissabte. . El representant del Port de Barcelona a la Xina, Joan Dedeu, va oferir en aquest fòrum la conferència ‘Barcelona, una plataforma ideal per a les companyies xineses per accedir al mercat del sud d’Europa i del Mediterrani’. 

Notícies relacionades

Dedeu va posar l’èmfasi en les potencialitats de Barcelona com a ‘hub’ regional per la seva concentració industrial i de consum; la seva completa oferta logística altament especialitzada; la integració en una mateixa àrea de tots els modes de transport: port, aeroport, ferrocarril, etc.; i la seva alta connectivitat terrestre i marítima amb els principals centres europeus i mediterranis. 

Port de Barcelona ha sigut present en la CILF amb un estand propi on ha promocionat els seus serveis entre els importadors i exportadors i operadors logístics xinesos.