BANCA

HSBC prepara la retallada de fins a 10.000 llocs de treball

1
Es llegeix en minuts

HSBC, el banc europeu més gran per actius, prepara un ambiciós pla d’ajustament que suposaria la retallada de fins a 10.000 llocs de treball, al voltant del 4% de la plantilla de l’entitat britànica, segons van indicar dues fonts coneixedores de la situació al diari ‘Financial Times’.

L’ajustament, que se sumaria a la retallada de 4.700 llocs de treball anunciada recentment, podria anunciar-se durant la presentació a final de mes dels resultats del tercer trimestre, va indicar una de les fonts, tot i que va precisar que el banc encara no ha pres una decisió definitiva sobre això.

Notícies relacionades

Aquest nou pla no suposarà que el banc deixi de contractar personal en regions d’alt creixement a l’Àsia, on HSBC genera pràcticament el 80% dels seus beneficis. «Hem sabut durant anys que necessitem fer alguna cosa amb la nostra base de costos, el component més gran dels quals és la gent, i finalment estem agafant el toro per les banyes», va dir una de les fonts consultades pel diari de referència a la City.

«Ens preguntem per què tenim tanta gent a Europa quan aconseguim rendibilitats de dos dígits en algunes parts de l’Àsia», va afegir.

Temes:

Bancs