FINANCES

El conseller delegat de Société Générale defensa que el BCE hauria de deixar caure els bancs «mediocres»

Oudéa considera que hi ha bancs «que només existeixen gràcies al recolzament del BCE»

Societe Generale’s Chief Executive Officer Frederic Oudea participates to a press conference announcing the French banking group’s 2008 second quarter results on August 5, 2008 in Paris. Societe Generale, one of the top three French banks, hard hit by alleged rogue trading at the beginning of the year and also by subprime exposure, reported a 63-percent slump in second-quarter profit. AFP PHOTO OLIVIER LABAN-MATTEI

Societe Generale’s Chief Executive Officer Frederic Oudea participates to a press conference announcing the French banking group’s 2008 second quarter results on August 5, 2008 in Paris. Societe Generale, one of the top three French banks, hard hit by alleged rogue trading at the beginning of the year and also by subprime exposure, reported a 63-percent slump in second-quarter profit. AFP PHOTO OLIVIER LABAN-MATTEI / OLIVIER LABAN-MATTEI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat del banc francès Société GénéraleFrédéric Oudéa, ha proposat que el Banc Central Europeu (BCE) hauria d’evitar comprar bons de bancs «mediocres» i deixar-los caure, mentre ha qualificat de «molt important» la decisió de l’autoritat monetària de segmentar el tipus d’interès de facilitat de dipòsit.

En una entrevista amb el diari britànic ’Financial Times’, publicada aquest dilluns, el primer executiu de l’entitat francesa ha indicat que «és necessari diferenciar entre bancs amb sòlids models de negoci i aquells que només existeixen gràcies al recolzament del BCE».

Notícies relacionades

Oudéa ha assegurat que l’organisme presidit per l’italià Mario Draghi no s’hauria de llançar a comprar deute de bancs comercials «petits» i «mediocres» que «haurien de desaparèixer en dos anys». Segons la seva opinió, aquestes compres de deute podrien alterar el seu model de negoci, la qual cosa suposaria un petit obstacle a la consolidació.

D’altra banda, respecte a la segmentació del tipus d’interès de facilitat de dipòsit, que va ser una de les mesures del paquet d’estímuls que va anunciar el BCE al setembre, el banquer francès ha assegurat que és una decisió «molt important» perquè significa que el banc central «està fent atenció a les conseqüències en la rendibilitat del sector bancari».