aeroports

Aena diu que les taxes de l'Aeroport de Girona «són molt competitives»

El director general, Javier Marín, creu que un eventual tancament de la base de Ryanair a Girona no comportarà una reducció de vols rellevant

zentauroepp49393385 ryanair girona190823183725

zentauroepp49393385 ryanair girona190823183725

1
Es llegeix en minuts

El director general d’Aeroports d’AenaJavier Marín, ha defensat aquest dijous que les taxes de l’Aeroport de Girona «són molt competitives», i ha recordat que Ryanair paga la meitat per operar en la infraestructura gironina respecte al que abona per fer-ho a l’Aeroport de Barcelona.

Així ho ha dit Marín aquest dijous durant una taula rodona titulada ‘Les infraestructures per al creixement de la indústria turística’ en el marc del XIX Foro Acave, que ha tingut lloc al Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Marín ha insistit que tancar la base no vol dir que deixin d’operar a Girona, ja que ha assegurat que l’aeroport gironí és important per a l’aerolínia: «Ryanair està prenent una decisió legitima, Girona és important per a Ryanair, estan basats allà, no crec que la reducció de vols sigui rellevant».

Notícies relacionades

Sobre la decisió de donar diners públics a la companyia, Marín ha afirmat que això depèn de cada institució, però ha recordat que qualsevol incentiu ha d’estar vinculat al creixement perquè si no es converteix en un subsidi i això està absolutament prohibit».

Finalment, Marín ha afirmat que Ryanair probablement està prenent una decisió «legítima» de tancar bases a Europa, ja que es troba en un moment en què mira els costos perquè no té capacitat.