L'acollirà l'abril del 2021

Barcelona arrabassa a Brussel·les el saló de productes del mar més gran del món

En la seva última edició, aquesta fira va reunir més de 29.000 compradors

Seafood Expo Global 2018

Seafood Expo Global 2018 / Bart Vercammen (Photo © studioVercammen.be)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Barcelona acollirà l’abril del 2021 el Seafood Expo Global, el saló més gran del món de productes del mar, un esdeveniment que feia 28 anys que se celebrava a Brussel·les (Bèlgica).

Així ho ha anunciat en un comunicat la societat Diversified Communications, organitzadora d’aquest esdeveniment, la 29a edició del qual se celebrarà del 27 al 29 d’abril de 2021 al recinte que té Fira de Barcelona a la Gran Via de l’Hospitalet.

En la seva última edició, aquest saló va reunir més de 29.000 compradors i proveïdors de productes del mar de tot el món i 2.000 empreses expositores, ha precisat Fira de Barcelona en un altre comunicat en el qual s’ha felicitat per acollir aquest esdeveniment mundial.

L’organitzadora d’aquest saló, la seu del qual és a Portland (EUA), ha justificat el futur trasllat a Barcelona en què la capital catalana és una ciutat «amb àmplia tradició pesquera, una capital gastronòmica mundial referent per a la comunitat ’foodie’ i un centre logístic marítim internacional».

Espanya, entre els productors principals

Altres raons que han motivat també la mudança a Barcelona són el pes del sector pesquer en la indústria alimentària espanyola i el fet que Espanya és un dels productors principals, importadors i exportadors de productes del mar a tot el món, argumenta Diversified Communications.

La presidenta de Diversified Communications USA, Mary Larkin, ha assegurat que Brussel·les ha sigut un soci ideal per al llançament i desenvolupament del saló, però que l’«evolució necessària» passava per traslladar-se «a una ciutat i a un recinte major», perquè millorarà l’experiència del visitant i del negoci.

Aquesta companyia també ha ressaltat el fet que Barcelona és una destinació internacional i un dels centres principals de productes del mar d’Europa.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, s’ha mostrat molt satisfet d’acollir «l’esdeveniment mundial més gran sobre productes del mar», i ha ressaltat que el recinte de l’Hospitalet de Llobregat, que també acull el MWC Barcelona, compta amb «les més avançades prestacions tècniques i logístiques».

El fet que Barcelona ofereixi una experiència gastronòmica de primer nivell i que aculli alguns dels cuiners més guardonats del món també ha pesat en la decisió de traslladar aquest esdeveniment a la capital catalana. No obstant, el 2020 se celebrarà l’última edició d’aquest saló a Brussel·les, per ressaltar «les relacions construïdes» amb Brussel·les i amb els seus socis locals al llarg d’aquests anys, precisa l’organització.