Ocupació

Telefónica posarà en marxa un pla de fins a 5.000 baixes voluntàries a Espanya

El pla podria afectar el 20% de la plantilla de l'operadora a Espanya que ascendeix a 25.000 empleats

zentauroepp45566432 a woman walks into a telefonica office building in barcelona181029095229

zentauroepp45566432 a woman walks into a telefonica office building in barcelona181029095229 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica prepara un nou pla de baixes voluntàries a Espanya. La companyia estudia un nou ajustament que podria afectar fins a5.000 empleats, el 20% dels que té l’operadora a Espanya, segons fonts de la negociació. L’operadora discutirà en els pròxims dies amb els sindicats les condicions que afectaran els empleats de més de 53 anys.  

La intenció de la companyia que dirigeix José María Álvarez-Pallete passa per discutir en el consell d’administració que se celebrarà aquest dimarts, dues setmanes abans del previst, el programa. I una vegada tingui el vistiplau de la cúpula, serà comunicat als sindicats dimecres en el marc de les negociacions del conveni col·lectiu de Telefónica Espanya.

Notícies relacionades

La companyia va tancar el desembre de l’any passat –després d’un any de pròrroga- el denominat 'Programa voluntari per a la suspensió individual de la relació laboral’ que va iniciar l’any 2016. Un pla de baixes voluntàries, també dirigit als més grans de 53 anys, que garantia la percepció d’una renda mensual equivalent al 68% del salari acreditat en el moment de la suspensió, fins a complir els 65 anys, i el reintegrament del cost del Conveni Especial amb la Seguretat Social que acrediti haver subscrit fins als 65 anys o l’edat ordinària de jubilació.

La decisió d’aquest nou pla de baixes voluntàries s’inscriu dins de la negociació del conveni col·lectiu de la companyia per a les tres divisions espanyoles: Telefónica d’Espanya, Mòbils i Solucions.