PATRONAL

Foment demana eleccions si el Govern no es veu capaç d'aprovar pressupostos

zentauroepp47456866 josep sanchez llibre190322195027

zentauroepp47456866 josep sanchez llibre190322195027 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El president de Foment del TreballJosep Sánchez Llibre, ha advertit el Govern que «si no es veuen capaços d’aprovar pressupostos (per a la Generalitat) el que han de fer és convocar eleccions». El president de la principal patronal catalana ha fet aquestes declaracions al programa Converses, de COPE Catalunya, segons un comunicat d’aquesta emissora. «Una altra pròrroga pressupostària seria insostenible», considera Sánchez Llibre, en al·lusió a què la Generalitat està funcionant amb els pressupostos del 2017, que continuen prorrogats.

El mateix vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va reconèixer a l’agost que serà difícil la continuïtat de la legislatura a Catalunya si el Govern no és capaç d’aprovar els pressupostos per al 2020, les línies generals dels quals ja ha presentat als grups parlamentaris per intentar guanyar-se el seu recolzament.

Notícies relacionades

«Instem a ERC i a JxCat a què governin, a què presentin uns pressupostos competitius i orientats a les qüestions socials i a l’estabilitat per poder invertir amb seguretat (...) No es pot estar amb uns pressupostos prorrogats», ha conclòs. Així mateix, Foment també reclama al Govern la rebaixa de la pressió fiscal a Catalunya, perquè «no és lògic ni normal que Madrid no tingui Impost de Patrimoni o de Successions i Catalunya sí que els tingui», ha opinat.

Sánchez Llibre també ha remarcat la importància de comptar amb pressupostos generals de l’Estat. «El que necessitem els empresaris és un marc de seguretat estable», ha dit.