05 juny 2020

Anar al contingut

A L'AGOST

L'ocupació hotelera a Catalunya augmenta a la costa i baixa en turisme rural

A les comarques de Barcelona l'ocupació va arribar al 87,7% a l'agost

L'ocupació hotelera a Catalunya augmenta a la costa i baixa en turisme rural

RICARD CUGAT

L’ocupació hotelera  a la comarca de Barcelona, excloent el Barcelonès, va arribar al 87,7% durant el mes d’agost, 3,3 punts més respecte al mateix mes de l’any anterior, segons una enquesta de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, l’ocupació als càmpings de la província va pujar 1,5 punts, i tot i que destaquen els augments de les marques Paisatges de Barcelona i Costes de Barcelona, la marca Pirineus va reduir la seva ocupació dos punts fins a una mitjana del 78,7%.

L’altra cara de la moneda la van protagonitzar els establiments de turisme rural, amb una ocupació del 65% el mes d’agost, cosa que suposa un descens de 3,7 punts respecte l’agost del 2017, i que es va accentuar durant la segona quinzena del mes (6,9 punts menys).

Per comarques, només l’Alt Penedès i el Baix Llobregat han baixat la seva ocupació (2,1 i 1,9 punts respectivament) mentre que la resta han obtingut resultats positius, en especial el Bages (13,3 punts més), el Berguedà (9,4 punts) i el Moianès (7,6 punts).

No obstant, les ocupacions més altes del mes d’agost les han registrat, seguint la tendència dels anys anteriors, les comarques del litoral sense incloure el Barcelonès: el Maresme (94,1%) el Garraf (91%) i Baix Llobregat (82,5%).

Respecte als establiments de turisme rural, totes les comarques de la demarcació de Barcelona han reduït la seva ocupació, entre les que destaquen el Moianès (24 punts menys), el Bages (13,4 punts) i el Vallès Oriental (11,4 punts).

La comarca d’Osona ha sigut l’única que ha augmentat la seva ocupació rural en gairebé 10 punts i ha aconseguit la millor xifra d’ocupació en aquest sector durant el mes d’agost (74,5%), seguida del Berguedà (73,8%).

Temes: Turisme