creixement

La Xina llança nous estímuls per a l'economia

Pequín injecta 114.600 milions d'euros de liquiditat al rebaixar la ràtio de reserves exigides als bancs

china-reuters-mexico

china-reuters-mexico

1
Es llegeix en minuts

La Xina ha decidit fer front als símptomes de desacceleració econòmica quan queda un mes per reprendre les converses amb els EUA per evitar la guerra comercial. El Banc del Poble, el banc central de la Xina, ha anunciat que retallarà en 50 punts bàsics la ràtio de reserves exigides a les entitats bancàries per situar-lo en el seu nivell més baix des del 2007.

Amb la mesura, que entrarà en vigor el 16 de setembre que ve,s’injectarà liquiditat en l’economia per valor de 900.000 milions de iuans (114.600 milions d’euros) segons els càlculs del banc central.

En el cas dels bancs que operen majoritàriament en àrees rurals, l’entitat rebaixarà la ràtio d’exigència de reserves en 100 punts bàsics en dues fases, una el 15 d’octubre i una altra el 15 de novembre. Sense tenir en compte el lloc en què desenvolupin l’activitat, la ràtio de reserves general per als bancs més grans queda en el 13% i en el 10% per als més petits.

Notícies relacionades

El canvi en les reserves té per objectiu impulsar la demanda augmentant el flux de crèdit cap a les petites empreses i segueix la línia de les anteriors rebaixes que Pequín va anunciar aquest any. Al gener «va alliberar» 800.000 milions de iuans (101.800 milions d’euros) i al març, 280.000 milions (35.640 milions d’euros).

Una de les conseqüències més directes de la mesura anunciada per les autoritats xineses és la remuntada que registra la cotització del iuan. Aquest rebot, de passada, apaivaga el temor d’una guerra de divises.