INCERTESA POLÍTICA

UGT apressa a formar un Govern que derogui la reforma laboral

El sindicat anuncia protestes si el nou Executiu no anul·la les mesures laborals del PP

"Sense derogació, no hi ha solució", afirma Pepe Álvarez

rosas49675076 pepe alvarez secretario general ugt190902134915

rosas49675076 pepe alvarez secretario general ugt190902134915 / David Fernandez

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha apressat el PSOE i Unides Podem a pactar abans del 23 de setembre la formació d’un Govern que inclogui entre les seves prioritats la derogació de "les reformes laborals".

"No s’haurien de repetir les eleccions generals", ha dit Álvarez en una trobada informativa amb els mitjans comunicació; "Podem i el PSOE tenen una responsabilitat i han d’afrontar-la". Segons l’opinió del sindicat socialista, "és precís un Govern fort, amb un programa compromès amb els drets dels ciutadans que comenci a revertir la situació actual".

El líder sindical ha insistit que és "imprescindible" que un possible acord programàtic entre el PSOE i Unides Podem inclogui la derogació de les reformes laborals, sobretot pel que fa a la prevalença del conveni d’empresa, la ultraactivitat dels convenis, les causes de l’acomiadament objectiu il’autorització administrativa prèvia en els casos d’acomiadament col·lectiu.

"Sense derogació, no hi ha solució"

Álvarez ha dit que desconeix si aquesta qüestió apareixerà en el document de 300 mesures de govern que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, preveu difondre demà. Però segons el líder d’UGT si el nou Executiu no assumeix la derogació de les reformes "hi haurà conseqüències, ja veurem de quina manera", ha dit sense precisar quin tipus de protesta sindical es podria posar en marxa. 

Pepe Álvarez ha expressat la seva desconfiança per les repetides declaracions de la ministra d’Economia, Nadia Calviño, donant a entendre que el nou Executiu s’ha de centrar a abordar un nou Estatut dels Treballadors del segle XXI i deixar de parlar de "revertir" mesures anteriors.

"Un nou Estatut dels Treballadors és lloable. Però el PSOE ha de ser conscient que trigarà molt a veure la llum. Dos anys, com a mínim, o potser més. No ens esperarem ni dos anys ni quatre" per intentar derogar les mesures laborals que –segons el parer d’UGT– són lesives per a la qualitat de l’ocupació. "Sense derogació, no hi ha solució", ha reblat. "Que no ens busquin per negociar un nou estatut si no hi ha una derogació prèvia", ha afegit. "Que no ens busquin per posar-hi pedaços".

Pujada de les pensions

Notícies relacionades

La formació d’un nou Govern també és imprescincible –segons Pepe Álvarez– per permetre que les pensions pugin el 2020 d’acord amb l’objectiu d’inflació.

D’una altra manera –ha indicat– es veuran abocades a pujar el que marca la llei actual, que és un 0,25%, tret que es busqui alguna escletxa legal per evitar-ho.