Distracció d'alta volada

Un turista espanyol provoca la cancel·lació de 130 vols a l'aeroport de Munic

Al despistar-se, ha intentat entrar a la zona de seguretat sense haver passat els controls, per la qual cosa han saltat les alarmes a tot arreu

zentauroepp14573900 passengers pass the security check at munich s airport novem190827173516

zentauroepp14573900 passengers pass the security check at munich s airport novem190827173516 / MICHAELA REHLE

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un jove espanyol ha causat que 130 vols s’hagin cancel·lat a l’aeròdrom de Munic, el segon amb més trànsit d’Alemanya, després d’arribar d’unes vacances a Tailàndia i mentre realitzava una escala per tornar a Madrid.

Dimarts al matí i després de sortir de l’avió a Munic, el jove es va aturar en els serveis i al sortir, una mica desorientat a l’haver-se quedat despenjat del flux de viatgers que havien abandonat amb ell l’aeroplà, va començar a caminar en sentit equivocat, segons va declarar.

Llavors, segons han relatat la cadena pública bavaresa BR2 i el diari local 'Merkur', el jove es va trobar unes portes que donen pas a la zona d’accés restringit, a la qual només entren els viatgers que han passat pel control de seguretat. Una vegada allà, va prémer el botó per obrir-les.

El següent que va arribar a escoltar van ser alarmes de seguretat. L’obertura de les portes implicava que un passatger que provenia de fora de la zona Schengen, espai comú europeu sense controls fronterers, s’havia saltat la vigilància i intentava entrar a la zona de seguretat.

Tot seguit, part de les dues terminals de l’aeroport de Munic van ser desallotjades, seguint els protocols. Tots els viatgers van haver d’abandonar les instal·lacions fins que fossin autoritzats a tornar a entrar. El jove espanyol va ser detingut poc després.

Un error fatal

L’alarma ha obligat a cancel·lar desenes de vols des del primer moment i la normalitat a la secció de facturació, on van haver d’aturar completament les operacions, no s’ha recuperat fins passades diverses hores. Les autoritats aeroportuàries explicaven aquest matí que els retards continuaran acumulant-se durant tota la jornada.

Notícies relacionades

El jove, que ha sigut interrogat per les forces de seguretat alemanyes, s’enfronta ara a conseqüències penals. Segons la policia federal, l’espanyol es troba "horroritzat" per la por i la confusió que ha causat.

Aquest dimarts estaven previstes unes 1.200 sortides i arribades a l’aeroport de Munic, la qual cosa implica un flux total de passatgers de 120.000 persones.

Temes:

Munic Aeroports