Conflicte laboral

Fracassa una nova mediació amb Iberia i es manté la vaga d'aquest cap de setmana al Prat

L'empresa no aconsegueix acostar posicions amb els treballadors del personal de terra ni a Barcelona ni a Madrid, i continuen dempeus les aturades per als pròxims 30 i 31 d'agost

zentauroepp49379498 prat190809090050

zentauroepp49379498 prat190809090050 / JoanCortadellas

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Les negociacions entre el personal de terrad’Iberia i l’empresa continuen enrocades, tant a Barcelona com a Madrid. Aquest dimarts s’han celebrat mediacions amb els representants dels treballadors del servei de ‘handling’ dels dos aeroports i totes dues han conclòs amb el mateix resultat: continuen dempeus les vagues convocades per a aquest cap de setmana.

Notícies relacionades

Iberia no ha canviat la seva actitud en les mediacions convocades per l’Administració per intentar desencallar el conflicte laboral que manté amb els seus treballadors. Tota millora de les condicions de contractació i de reducció dels índexs de temporalitat ha de passar per la taula de negociació del conveni estatal. I els sindicats volen enfocar-lo a escala local, una diferència de perspectives que ja ha provocat que els treballadors de l’aeroport del Prat hagin protagonitzat dos caps de setmana d’aturades, els passats 27 i 28 de juliol i el 24 i 25 d’agost.

La mediació celebrada al matí a Madrid, tal com han confirmat fonts sindicals, no ha prosperat, i la que ha tingut lloc durant la tarda a Barcelona, tal com també ha confirmat Treball, tampoc. Les parts no descarten mantenir més reunions abans d’arribar a les aturades registrades per a divendres, 30, i dissabte, 31, tot i que no són optimistes de poder evitar un nou cap de setmana de vagues. Amb la diferència que aquest serà el primer que se celebrarà de manera simultània a Madrid i Barcelona. I, l’endemà, comença el primer dels 10 dies de vaga del personal de cabina de Ryanair a tot Espanya.