Anar al contingut

Ryanair confirma que se'n va de Girona i formalitza més de 500 acomiadaments

L'aerolínia irlandesa anuncia que deixa d'operar a Las Palmas, Tenerife, Lanzarote i Girona

Gabriel Ubieto

Ryanair confirma que se'n va de Girona i formalitza més de 500 acomiadaments

Ryanair ha confirmat que tanca de manera definitiva la seva base de Girona a partir del 8 de gener del 2020, la qual cosa pot arribar a ocasionar fins a 164 acomiadaments. Així ho ha comunicat als treballadors mitjançant un correu electrònic, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. El tancament de bases de l’aerolínia irlandesa se suma als ja anunciats a les illes Canàries, concretament a Las Palmas, Tenerife i Lanzarote.

En total això suposarà fins a 512 acomiadaments, a falta de concretar-se la xifra després de la negociació dels expedients de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa haurà de negociar amb la representació legal dels treballadors. El procés de negociació col·lectiva començarà el 8 de setembre vinent.

Malgrat que inicialment Ryanair no havia tancat del tot la porta a mantenir oberta la base a la ciutat catalana, finalment ha oficialitzat el seu procés de replegament de diverses bases a tot Espanya. Aquest és el motiu pel qual els tripulants de cabina de l’aerolínia faran deu dies de vaga al setembre, concretament els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 d’aquest mes.

Si abans d’oficialitzar aquests tancaments les possibilitats d’arribar a una entesa amb els treballadors per evitar les aturades eren escasses, ara ho són encara més, segons les fonts sindicals consultades.