Últims caps de setmana d'agost

El personal de terra d'Iberia torna a la vaga al Prat: 24, 25, 30 i 31 d'agost

El comitè d'empresa de l'aeroport de Barcelona reprèn les mobilitzacions i denuncia l'immobilisme de l'aerolínia

49234054 60

49234054 60

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El personal de terrad’Iberia  a l’aeroport de el Prat torna a convocar vagues. Els pròxims  24, 25, 30 i 31 d’agost, els dos últims caps de setmana del mes, hi ha registrades aturades, segons han confirmat fonts del comitè d’empresa, que han denunciat l’"immobilisme" d’Iberia per negociar una sortida pactada al conflicte laboral que arrosseguen. L’enroc de les negociacions ja va provocar una vaga l’últim cap de setmana del juliol.

Fonts del comitè de vaga, format per UGT (sindicat majoritari al Prat) i USO, denuncien que la companyia "ha jugat a dilatar els temps" i que no ha ofert cap sortida a les demandes d’estabilització de plantilla que exigeixen els representants dels treballadors per a l’aeroport de Barcelona. Els sindicats denuncien que dels 2.000 empleats que té la companyia al Prat, la meitat són eventuals i que la companyia practica un ús "abusiu" de les hores peremptòries.  

Iberia, per la seva banda, insisteix que totes aquestes qüestions s’han d’abordar en el marc del conveni col·lectiu a nivell estatal, no localment. La companyia també ha destacat en un comunicat que, "a fi d’accelerar el procés", s’ha reunit en tres ocasions en els últims 15 dies amb els representants sindicals i se’ls ha fet una oferta, que des de la banda sindical han qualificat d’"insuficient" i de "mesura de distracció".

Iberia ha manifestat el seu rebuig per la convocatòria d’aturades, al tenir prevista una nova reunió la pròxima setmana i estar previstes "en plena operació tornada de vacances". Les posicions no s’han mogut i finalment els sindicats han complert la seva amenaça d’una segona convocatòria de vaga, que inicialment estava prevista per al pont del 15 d’agost. 

A les aturades a Barcelona les precedirà la vaga convocada a l’aeroport de Bilbao-Loiu, per als dies 14, 15 i 16 d’agost; aquestes convocades per UGT en solitari. 

Palma també anirà a la vaga

Notícies relacionades

D’altra banda, els treballadors del control de passaports de la terminal A de l’aeroport de Palma han convocat també una vaga indefinida a partir del dissabte 24 d’agost a mitjanit a causa de les "irregularitats" que suporten, al seu judici, en el seu lloc de treball des de fa un any, data en la qual l’empresa Acciona Facility Service va ser adjudicada per Aena.

Segons han informat des de Comissions (CCOO) en una nota de premsa, així ho van aprovar els treballadors en una assemblea celebrada a la seu de CCOO dijous passat. Més concretament, han al·legat que les nòmines són "incomprensibles" i es cometen "errors sistemàtics" en els salaris, que “als caps de torn no se’ls reconeix el càrrec i si emmalalteixen se’ls treu el plus”.