AL REGNE UNIT

British Airways cancel·la 100 vols per un error en el sistema de facturació

La incidència, que afecta aeroports britànics, també ha comportat cancel·lacions a Espanya

London  United Kingdom   13 11 2009 -  FILE  - A British Airways aircraft at the Heathrow Airport in London  Britain  13 November 2009  reissued on 31 July 2019   British Airways has lost its second legal attempt to block pilot strikes this summer   Reino Unido  Londres  EFE EPA ANDY RAIN

London United Kingdom 13 11 2009 - FILE - A British Airways aircraft at the Heathrow Airport in London Britain 13 November 2009 reissued on 31 July 2019 British Airways has lost its second legal attempt to block pilot strikes this summer Reino Unido Londres EFE EPA ANDY RAIN / ANDY RAIN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un error en el sistema de facturació de la companyia britànica British Airways ha obligat a cancel·lar gairebé un centenar de vols als aeroports de Heathrow i Gatwick, i ha afectat més de 15.000 passatgers amb llargues cues i retards. L’aerolínia ha confirmat que està experimentant "alguns problemes que afecten la facturació i la sortida de vols".

British Airways assegura que no és un problema global i que només està passant en alguns aeroports. Per provar de resoldre el problema, l’aerolínia està fent la facturació de manera manual, en lloc d’utilitzar el sistema electrònic. 

En concret, l’aerolínia britànica s’ha vist obligada a anul·lar 81 vols a Heathrow i 10 a Gatwick, i més de 200 operacions de la companyia han patit retardats. A l’aeroport de London City també hi ha hagut problemes amb el sistema. Per als clients que hagin de realitzar vols de curt radi des dels aeroports de Heathrow, Gatwick i London City, BA ofereix la possibilitat de canviar els bitllets per a un altre dia.

En un avís a la seva web, British Airways recomana als seus clients que comprovin l’estat dels vols i que vagin a l’aeroport amb més temps d’antelació de l’habitual. Així mateix, també ha ofert als afectats per vols cancel·lats la possibilitat de reservar bitllets per a altres dies.

Afectacions a Espanya

Quant a Espanya, la companyia ha cancel·lat dos vols que operen entre Londres i Mallorca, i preveu retards d’una hora en cinc vols que operen en la mateixa ruta en la jornada d’aquest dimecres. A més, es preveuen retards d’una hora en almenys vuit vols més.

Aquest incident arriba després que aquest dilluns un incendi en un vol de British Airways de Londres a València omplís de fum la cabina i obligués a evacuar els passatgers i després que dimarts es cancel·lés la vaga de treballadors de l’aeroport de Heathrow, que reclamen pujades salarials. 

Notícies relacionades

L’aerolínia britànica, que forma part del grup IAG, va patir fa poc més d’un any un error en el sistema informàtic a Heathrow i el novembre de 2017 una apagada energètica en els seus sistemes al mateix aeroport.

Després d’una investigació realitzada per la companyia, IAG va recolzar la gestió de realitzada per BA que va negar les crítiques del sindicat GMB respecte que s’hauria pogut evitar l’apagada si l’aerolínia no hagués externalitzat llocs de treball del seu departament informàtic a l’Índia.