Conflicte laboral

El Govern imposa uns serveis mínims del 90% en la vaga de seguretat de l'aeroport del Prat

A les aturades estan cridats els prop de 500 treballadors encarregats dels controls d'accés

49234073 60

49234073 60

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras

El Govern ha decretat un 90% de serveis mínims per a la vaga indefinida dels serveis de seguretat i vigilància a l’aeroport del Prat convocada a partir d’aquest divendres, 9 d’agost.

La resolució, amb data del 2 d’agost i a què ha tingut accés aquest diari, assegura que els serveis de seguretat "afecten un sector estratègic com el transport aeri, en el qual l’activitat laboral realitzada per un nombre relativament reduït de treballadors comporta un efecte multiplicador de tal magnitud que tècnicament obliga, en cas de vaga, a la determinació d’uns serveis mínims superiors als que correspondria fixar si es tractés d’una altra activitat".

Fonts del comitè d’empresa, consultats per aquest diari, han assegurat que es tracta d’uns serveis mínims "abusius". "Però ja ens ho esperàvem", han afegit. 

Demà, mediació

Malgrat tot, des del comitè tenen previst "seguir endavant" amb l’aturada, sempre que la mediació amb l’empresa, que es durà a terme aquest dimecres a les 10.00 hores, no arribi a bon port.

A les aturades estan cridats els prop de 500 treballadors encarregats dels controls d’accés del Prat, de l’empresa Transportes Blindados S.A. (Trablisa), que l’any 2017, llavors sota el paraigua de l’empresa Eulen, van secundar una vaga que va posar en perill l’operativa de l’aeroport i que va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment.

En aquesta ocasió, l’aturada ha sigut convocada pels sindicats Alternativa Sindical, SPS, STTS i PROU, mentre USO s’ha desmarcat de la decisió, han explicat a Efe fonts sindicals.

Els vigilants de seguretat reclamen un plus d’un euro per hora per la "càrrega física i mental que suporta" aquest col·lectiu per l’afluència de viatgers i hores de feina, i la recuperació del plus d’aparcament.

Notícies relacionades

L’empresa va demanar la setmana passada que es declari “il·legal i abusiva” la convocatòria de vaga a l’entendre que no hi ha “motius” que la justifiquin

Aquesta protesta podria coincidir amb la del personal de terra d’Iberia.