Anar al contingut

Conflicte en dates clau

El personal de terra de Barcelona dona una setmana a Iberia abans de convocar una altra vaga

Si no arriben a un acord, es mobilitzaran a l'agost, coincidint amb les aturades dels vigilants de seguretat

El Periódico

El personal de terra de Barcelona dona una setmana a Iberia abans de convocar una altra vaga

El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha decidit donar una setmana de marge a la direcció de la companyia perquè s’assegui a negociar i ha posat com a data límit per registrar una altra vaga del personal de terra del ivendres 2 d’agost.

El comitè ha explicat en un comunicat de premsa aquest dimarts l’aprovació per 14 vots a favor i 2 abstencions de la continuïtat de les mobilitzacions durant l’agost i el mandat al comitè de vaga per forçar la direcció a negociar durant aquesta setmana.

"En el cas que no hi hagi intenció de negociar per part de la companyia, el comitè d’empresa d’Iberia Barcelona es veurà obligat a tornar a convocar aturades durant l’agost", assenyala el comunicat. Amb això, coincidiran amb la vaga del personal de seguretat, que ha convocat una aturada indefinida des del 9 d’agost.

Els treballadors, que ja van fer dues jornades de vaga el cap de setmana passat, 27 i 28 de juliol, insisteixen en el comunicat en què la solució del conflicte s’ha de negociar a Catalunya, tot i que la firma final sigui en l’àmbit estatal.

Ocupació estable

Els treballadors exigeixen estabilitzar l’ocupació, transformar els empleats fixos a temps parcial en fixos a temps complet i passar a fixos 400 treballadors eventuals d’una plantilla de més de 1.000 persones.

Els representants dels treballadors creuen que això solucionaria la majoria de problemes que pateix actualment la plantilla, com l’“abús d’hores extraordinàries obligatòries” o la reorganització de torns i horaris que permetrien a la plantilla d’Iberia Barcelona treballar en “condicions dignes”.