Grifols obté l'autorització per vendre Xembify als EUA

L'autoritat sanitària FDA dona via lliure a la comercialització d'una presentació d'immunoglobulina subcutània per tractar immunodeficiències

La firma treballa per obtenir-ne l'aprovació al Canadà, Europa i altres mercats globals

1
Es llegeix en minuts

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols ha obtingut l’aprovació de l’FDA, l’autoritat sanitària nord-americana, per a la seva immunoglobulina subcutània al 20% de concentració, destinada a tractar immunodeficiències primàries. En una comunicació a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, Grifols ha precisat que preveu iniciar la comercialització d’aquest producte, denominat Xembify, l’últim trimestre de l’any als EUA i que treballa per obtenir-ne l’aprovació al Canadà, Europa i altres mercats globals.

L’aprovació per part de l’FDA suposa “la culminació d’un important projecte d’R+D+i de la Divisió Bioscience”, ha destacat la multinacional. Actualment, Grifols és una de les companyies líders a la producció i comercialització d’immunoglobulines amb una quota de mercat del 30,3% als Estats Units.

Les immunoglobulines són indicades, principalment, per al tractament d’immunodeficiències primàries i secundàries; a més de malalties neurològiques poc comunes, com la polineuropatia desmielinitzant inflamatòria crònica (PDIC). La utilització d’immunoglobulines per al tractament d’aquestes malalties continua creixent als principals mercats. Des de 2015-2017, els volums d’immunoglobulina han experimentat taxes anuals de creixement del voltant del 10% per a immunodeficiències primàries, secundàries i PDIC, indica un comunicat de l’empresa.

Notícies relacionades

Les companyia té pendent presentar les novetats entorn de l’Alzheimer Management By Albumin Replacement (Ámbar) la seva teràpia que encara no ha sortit, experimental i en fase d’assaig contra la malaltia, que tindria presentacions formals d’aquí a desembre i que està valorada entorn dels 4.000 milions d’euros. 

L’Ámbar és un tractament contra l’Alzheimer basat en hemoderivats (extracció i recanvi de plasma) que es troba encara en assaig, en la fase III prèvia a la comercialització. Aquesta etapa és molt important perquè en depèn que passi a convertir-se o no en teràpia comercial. En aquesta són les autoritats del medicament a Europa i els EUA, els principals mercats farmacèutics, les que han de donar-li el vistiplau.

Temes:

Grifols