Turisme

¿On anem els espanyols aquest estiu?

Predominen els viatges per Europa, amb Londres com la principal destinació de l'estiu

Destaca el creixement de països menys habituals en els viatges com el Japó o el Vietnam

zentauroepp35694923 london   londres  25 06 2015   big ben    foto danny caminal190612140436

zentauroepp35694923 london londres 25 06 2015 big ben foto danny caminal190612140436

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Mentre els principals països emissors de turistes a Espanya posen el focus als països del Mediterrani, els espanyols aquest any viatjaran més a l’estranger. Un dels principals motius a què al·ludeixen els experts és el bon moment que travessa la situació econòmica, després d’anys de contracció. ¿On aniran? N’hi ha per a tots els gustos, però predominen els viatges per Europa. Segons un informe de la companyia d’assegurances Europ Assistance, les destinacions d’aquest estiu són França, Itàlia, Portugal i el Regne Unit. Des de Globalia - Halcón Viajes hi coincideixen: “França i Itàlia continuen sent les destinacions europees preferides pels espanyols”.

Aquestes empreses asseguren que els nivells mitjans d’ocupació estan sent ja molt alts, amb ocupacions del 90%, i això que el mercat espanyol és dels que ho deixa tot per a l’últim moment. No obstant, cada vegada més, els viatges es busquen de forma independent, a través de la xarxa, per elaborar trajectes de forma personalitzada. Així, el cercador de vols Skyscanner assenyala cap a Palma, Londres, Nova York, Madrid i Barcelona, com les destinacions amb més clics dels turistes espanyols. I des de l’aerolínia 'low cost’ Ryanair apunten que la destinació "número 1" durant la temporada estival serà Londres, seguit de prop per Dublín i Milà.

En el llarg radi, els Estats Units són el país preferit, segons Globalia/Halcón Viajes. Tot i que també es “venen” bé destinacions “més clàssiques”, com el Carib o Punta Cana, i d’altres menys habituals però amb gran demanda, com el Japó, Tailàndia, Costa Rica i el Vietnam, aquest últim amb un fort creixement.

Notícies relacionades

I també els creuers. Pel Mediterrani, les illes gregues i els fiords noruecs són els que més bona acollida estan tenint, segons Globalia. Costa Cruceros apunta que els més populars entre els turistes nacionals a l’estiu són els del Mediterrani. Segons aquesta cadena de creuers, ha tingut una gran acollida l’itinerari que fa el Costa Fortuna des de Tarragona i que porta els seus hostes a visitar Palma de Mallorca, Eivissa, Formentera i Olbia (Sardenya), així com a ciutats com Gènova i Marsella. També per les illes gregues, el recorregut “Grècia al cor”, que surt des de Bari i visita Santorini, Mikonos, Atenes i Corfú a bord del Costa Victòria.

¿A Espanya? Llevant, el sud i les capitals. Això sí, com cada estiu, el que predominarà serà la platja i, per a això, també serveix la casa familiar o d’amics.

Temes:

Turisme