conjuntura

L'INE certifica que l'economia va guanyar impuls en el primer trimestre

El PIB va registrar una alça del 0,7% fins al març i del 2,4% en taxa anual

1
Es llegeix en minuts

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat que l’economia espanyola va guanyar impuls en el primer trimestre d’aquest any. Entre el gener i el març, el producte interior brut (PIB) va registrar una alça del 0,7%, una dècima més que entre l’octubre i el novembre del 2018. Com a conseqüència d’això, la taxa anual va assolir un ritme del 2,4%, davant el 2,3% de l’últim trimestre del 2018.

La contribució de la demanda nacional al creixement interanual del PIB, és de 2,2 punts, tres dècimes inferior a la del quart trimestre. Per la seva banda, la demanda externa presenta una aportació de 0,2 punts, quatre dècimes superior a la del trimestre passat.

L’ocupació de l’economia, en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, registra una variació intertrimestral del 0,7%, una dècima superior a l’experimentada en el quart trimestre. En termes interanuals, l’ocupació augmenta a un ritme del 2,8%, taxa dues dècimes superior a la del quart trimestre, fet que suposa un increment de 510.000 llocs de treball equivalents a temps complet en un any.

Notícies relacionades

Aquestes dades contrasten amb l’avenç del segon trimestre realitzat pel Banc d’Espanya, que apunten a una certa desacceleració, especialment en el ritme de creació d’ocupació.