Mercat laboral

Els bascos i els madrilenys, els que cobren els salaris més alts

A la cua dels ingressos mitjans anuals se situen els extremenys i els canaris

GRA309. FIGUERUELAS (ZARAGOZA), 14/05/2015.- Dos operarios esta mañana en la fábrica de General Motors España en Figueruelas (Zaragoza), inaugurada en 1982 y consolidada como un pilar básico de la economía de Aragón, que hoy celebra la salida de la unidad 12 millones de su línea de producción. EFE/Toni Galán

GRA309. FIGUERUELAS (ZARAGOZA), 14/05/2015.- Dos operarios esta mañana en la fábrica de General Motors España en Figueruelas (Zaragoza), inaugurada en 1982 y consolidada como un pilar básico de la economía de Aragón, que hoy celebra la salida de la unidad 12 millones de su línea de producción. EFE/Toni Galán / Toni Galán (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els bascos (28.204,49 euros) i els madrilenys (27.089,12) van ser els treballadors que van cobrar els salaris mitjans anuals més alts el 2017.

El guany mitjà anual aquell any per treballador va ser de 23.646,50 amb un augment del 2,1 % respecte al 2016, segons dades del’enquesta anual d’estructura salarial de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicada aquest divendres.

Al contrari, els assalariats extremenys (19.672,40 euros) i els canaris van ser els que van tenir uns ingressos més baixos.

Després dels bascos i els madrilenys, se situen els sous dels navarresos (26.329,79 euros) i els catalans (25.180,45), que són els únics que estan per sobre de la mitjana nacional.

Segons el creixement anual del guany, Navarra, Castella-la Manxa i les Balears van presentar els augments més grans, mentre que Múrcia, Madrid i Castella i Lleó van tenir els menors augments.

El salari mitjà de les dones va ser inferior al dels homes en totes les comunitats, tot i que la diferència varia de les unes a les altres.

L’estructura diferent de l’ocupació en cada comunitat és un dels factors que expliquen aquesta variabilitat.

Notícies relacionades

Canàries va presentar la desviació més baixa entre els salaris d’homes i dones, seguida per les Balears i Extremadura.

Astúries va tenir la divergència més gran, seguida de Navarra i Múrcia, més gran.

Temes:

Salaris