Finançament verd

Caixabank concedeix a Colonial un "préstec sostenible" de 75 milions d'euros

L'entitat bancària aprova un finançament vinculat a l'impacte de l'estratègia de sostenibilitat de la companyia immobiliària

Pere Viñolas i Juan José Brugera, conseller delegat i president de Colonial.

Pere Viñolas i Juan José Brugera, conseller delegat i president de Colonial.

1
Es llegeix en minuts
EFE

Colonial ha firmat amb CaixaBank unpréstec sostenible per valor de 75 milions d’euros i amb venciment el juliol del 2024. Aquest préstec permetrà a la companyia completar la reestructuració del deute pendent procedentd’Axiare  i millorar els marges i cancel·lar garanties hipotecàries, segons han fet públic les entitats en un comunicat. Després de la firma d’aquest préstec, el deute del grup se situa en 4.800 milions, una vida mitjana superior a 5 anys i un cost financer inferior a l’1,7 %, mentre que la liquiditat total arriba als 2.000 milions d’euros.

Segons han informat les dues empreses, les condicions del préstec estan vinculades al reconeixement del bon impacte de l’estratègia de sostenibilitat de la companyia per part d’índexs realitzats per entitats independents.

Notícies relacionades

La política de sostenibilitat de Colonial s’inclou dins de l’estratègia ESG (medi ambient, social i governança) que desenvolupa la companyia. Colonial té una certificació mediambiental del 91 % de la seva cartera d’edificis.

Per la seva banda, CaixaBank és el primer banc del’Ibex 35 en neutralitzar totalment la seva empremta de carboni i, el 2018, va dedicar gairebé 1.500 milions de dòlars a préstecs verds. A més, l’entitat col·labora amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) en el finançament de projectes orientats a la lluita contra el canvi climàtic.