adquisicions

Indra negocia amb Rolls-Royce comprar un paquet de control d'ITP

La consultora tecnològica admet l'existència de converses «sense que s'hagi adoptat cap decisió sobre això»

2
Es llegeix en minuts

Indra ha confirmat que manté converses amb Rolls-Royce tendents a explorar la possible adquisició per part de l’empresa de consultoria i tecnologia d’una participació de control a Industria de Turbo Propulsores (ITP).

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) com a conseqüència de les notícies publicades en algun mitjà de comunicació, com ‘La Información’, Indra aclareix que encara “no ha adoptat cap decisió sobre això”.

“En aquest moment no es pot determinar si les referides converses que s’estan mantenint conduiran a l’adopció d’una decisió definitiva i a la subscripció d’un acord vinculant amb Rolls-Royce”, explica.

Així mateix, remarca que en el curs ordinari de la seva activitat analitza de forma regular “les diferents oportunitats d’inversió que se li presenten amb la finalitat de créixer i maximitzar els seus recursos i resultats”.

Per la seva part, Rolls-Royce també ha emès un comunicat confirmant que ha rebut una “indicació condicional i preliminar”d’un possible interès d’Indra a adquirir una participació majoritària a ITP Aero, tot i que també agrega que no hi ha cap certesa que això es tradueixi en una operació.

Rolls-Royce destaca que ITP Aero és un “soci clau” de la companyia britànica de motors i assegura que té intenció de mantenir una “relació a llarg termini” amb el fabricant basc de components aeronàutics a través dels seus programes de Defensa i Aeroespacial Civil.

Rolls-Royce va anunciar el 2016 la compra del 100% de l’empresa basca Industria de Turbo Propulsores (ITP) després d’adquirir al grup Sener la seva participació del 53,1% que no posseïa per 720 milions d’euros.

Fonts de mercat han assenyalat que aquesta operació seria “molt positiva” per a Indra, ja que enclou molts avantatges i suposaria un projecte d’“incalculable transcendència i valor en un mercat amb gran potencial actual i de futur”.

En concret, apunten que l’operació facilitaria a Indra un alt potencial de creixement i la faria una empresa més gran, amb més escala i més oportunitats, així com amb més capacitats tecnològiques i més capacitat per competir amb les grans empreses als mercats d’Aeroespacial i Defensa.

En aquest sentit, remarquen que l’activitat d’ITP és totalment complementària amb la que desenvolupa Indra en la seva divisió de Transport i Defensa, i la suma de les dues companyies crearia un líder tecnològic en un sector com el que conformen Aeroespacial i Defensa que és clau i estratègic per a la indústria i per a Espanya.

Notícies relacionades

Així mateix, remarquen que Indra milloraria el seu ‘mix’ de creació de valor, al tenir un equilibri més gran entre els seus dos grans negocis (Transport i Defensa i Tecnologies de la Informació), que tindrien amb un pes similar en el negoci de la companyia. Indra aconseguiria una cartera conjunta en Transport i Defensa significativament més àmplia que l’actual i amb alts nivells de rendibilitat i amb tecnologia punta.

D’altra banda, l’actual conseller director general de Transport i Defensa d’Indra, Ignacio Mataix, que es va incorporar a la companyia de tecnologia i consultoria el gener de 2018, té un ampli coneixement d’ITP, ja que va exercir com a exdirector general de l’empresa, en què va estar 14 anys.

Temes:

Empreses Indra