26 nov 2020

Anar al contingut

reconeixement

Álvarez-Pallete i Belén Garijo, premi AED Directius de l'Any

El president de Telefónica i la consellera delegada de Merck Healthcare reben el guardó ex aequo

Álvarez-Pallete i Belén Garijo, premi AED Directius de l'Any

DAVID CASTRO

José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica; i Belén Garijo, consellera delegada de Merck Healthcare, han rebut a Madrid el premi AED als Directius de l’Any.

A la mateixa gala de la 27 edició dels guardons s’ha reconegut també Verónica Pascual, consellera delegada d’ASTI TechGroup, en la categoria de pimes; i Laura Urquizu, consejerada delegada de Xarxa Points, en la categoria de ‘start-ups’, inclosa aquest any per primera vegada.

En la vetllada dels Premis AED 2019 als Directius de l’Any, el president de la Fundació Bancària La Caixa i Criteria, Isidre Fainé, fundador i president d’honor d’AED, també va fer entrega del Premi Honorífic a Antonio Garrigues Walker, jurista i president d’honor del despatx d’advocats que porta el seu cognom, com a reconeixement i agraïment a la seva contribució al desenvolupament de la professió directiva.

Els premis han sigut entregats en el transcurs d’una gala celebrada a Madrid en què s’ha volgut destacar la seva activitat professional el 2018. A criteri del jurat dels premis, presidit per Isidre Fainé, tots ells encarnen en les seves empreses el model a seguir per fer d’una organització referent dels mercats internacionals.

En la categoria gran empresa, el premi va ser entregat exaequo a Álvarez-Pallete i Belén Garijo, representada per la seva filla. Álvarez-Pallete va destacar pel seu paper en la transformació de Telefónica no només en termes de negoci, sinó també en les àrees de sostenibilitat, ètica i diversitat. En termes econòmics, destaca la tornada al creixement sostingut de la companyia tecnològica espanyola, en paral·lel a la reducció del deute de forma notable des que en va assumir la presidència. 

Belén Garijo, d’altra banda, és considerada una de les dones directives més influents d’Alemanya i de la indústria de la salut a nivell mundial. El negoci de ‘healthcare’ que dirigeix Garijo suposa gairebé la meitat del negoci d’aquesta companyia de ciència i tecnologia, amb més de 6.000 milions d’euros en vendes i 18.000 empleats.

Verónica Pascual, d’ASTI TechGroup, va rebre el premi Pime perquè la seva companyia és número u a Europa en l’àrea de robòtica de vehicles autoguiats i intel·ligents. Laura Urquizu, per la seva part, ha portat el control de falsificacions de la moda a la indústria. Automatitzar la recerca de falsificacions via ‘online’ obre nous fronts contra la pirateria, segons va destacar el jurat.

Temes: Empreses