02 juny 2020

Anar al contingut

Nova etapa

Red Eléctrica canvia de conseller delegat

Juan Lasala és substituït per Roberto Moreno García al capdavant de l'energètica

Sara Ledo

Canvis a Red Eléctrica. El consell d’administració de la companyia que gestiona la xarxa elèctrica d’Espanya ha aprovat aquest dilluns el cessament de Juan Francisco Lasala Bernad com a conseller delegat dins del procés d’implantació de la "nova estructura corporativa de la companyia", segons ha informat l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Lasala deixa el lloc per al qual va ser nomenat el 2015 quan es va crear la figura del conseller delegat i al seu lloc, el consell d’administració de Red Eléctrica ha nomenat Roberto García Merino com a primer executiu de la companyia.

Des que l’actual president de l’energètica, Jordi Sevilla, va arribar a la presidència de Red Eléctrica l’agost de l’any passat –després de la victòria electoral de Pedro Sánchez– aquest ha sigut el primer gran canvi de la companyia després de la recent aprovació del Pla Estratègic 2018-2022. No obstant, segons explica REE en un comunicat, el consell d’administració del grup considera el període que s’inicia una "nova etapa" i per això considera necessari posar al capdavant de l’empresa un "un nou perfil".  

Amb el nou nomenament de García Merino, Red Eléctrica busca reforçar la resposta als reptes que planteja la transició energètica i impulsar l’àrea de les telecomunicacions, després de la recent integració d’Hispasat en l’empresa, i l’expansió internacional del grup, eixos principals del nou pla estratègic.