Accident laboral

Glovo pagarà la indemnització del 'rider' accidentat, malgrat que treballava amb el compte d'un altre

La companyia ha anunciat en un comunicat que assumirà les costes del difunt repartidor, malgrat que l'assegurança privada només cobreix el titular del compte de repartiment

whatsapp-image-2019-05-27-at-134215

whatsapp-image-2019-05-27-at-134215

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Glovo pagarà als familiars del repartidor mort dissabte passat en un accident de feina l’equivalent a la indemnització que li tocaria assumir a l’asseguradora privada si el difunt hagués repartit per compte propi. L’empresa així ho ha fet públic aquest dilluns a la tarda en un comunicat, en què confirma que l’accidentat estava operant amb el compte d’un tercer, una cosa irregular que invalidaria l’obligació de l’asseguradora de fer-se’n responsable.

Notícies relacionades

"Malgrat que el repartidor mort no era col·laborador de Glovo, la companyia assumirà totes les despeses equivalents que hauria cobert l’assegurança privada que tenen els repartidors de la plataforma", resa el comunicat de la companyia, que també trasllada les condolences a la família del difunt.

D’aquesta manera Glovo assumeix una responsabilitat de la qual no té l’obligació legal de fer-se càrrec, en l’actual relació de col·laboració que manté amb els seus 'riders', treballadors autònoms. En cas de ser assalariats, com així els ha considerat la Inspecció de Treball a Barcelona, aquesta obligació sí que seria obligatòria.