RADIOGRAFIA DE LES FINANCES

El 68% dels inversors espanyols tenen més de 45 anys i gairebé la meitat tenen menys de 50.000 euros invertits

Un estudi de l'IESE detecta que el col·lectiu que inverteix habitualment en nous projectes destina menys del 10% del seu patrimoni

iese

iese

1
Es llegeix en minuts

El 68% delsinversors  espanyols tenen més de 45 anys i gairebé la meitat (47%) tenen una capacitat d’inversió de menys de 50.000 euros. Aquests són algunes de les dades que es desprenen de l’informe 'La inversió en startups: activitat i tendències. Informe Business Angels AEBAN 2019', realitzat per l’escola de negocis IESE, que analitza l’activitat dels inversors a Espanya durant el 2018.

L’estudi, elaborat pel professor Juan Roure i Amparo San José, directora de la Xarxa d’Inversors Privats i Family Offices de l’IESE, també indica que el 45% tenen menys de cinc inversions i el 26,5% menys de 10.

De l’informe es desprèn que gairebé la meitat dels inversors (47%) destinen menys de 50.000 euros a aquestes operacions i que només un de cada tres comptes en té més de 100.000 per invertir. Això es deu en gran part a la prudència a l’hora d’invertir en empreses emergents, ja que 7 de cada 10 enquestats en dediquen menys del 10% del seu patrimoni total a aquest tipus d’operacions.

La inversió d’àmbit nacional continua sent la dominant (39%), tot i que un percentatge significatiu (28%) declara realitzar també inversions a l’estranger.

Notícies relacionades

Entre els sectors més populars entre els inversors, el 2018 van continuar destacant el del 'software' (amb un 57% d’inversors actius) i el de finances i banca (31%), tot i que destaca l’empenta de l’àrea de salut, que escala fins al 29% si s’inclou biotecnologia i farmàcia.

Malgrat la desacceleració econòmica, només tres de cada deu inversors consideren que les 'startups' tindran més dificultats per aconseguir finançament. L’informe es basa en les respostes a un qüestionari de 18 preguntes que es va enviar de forma conjunta a totes les xarxes i associats d’AEBAN i de manera individualitzada per part dels autors a més de 400 inversors en actiu. 

Temes:

IESE