CAMPANYA DE LA RENDA

Gairebé 4,5 milions de contribuents ja han rebut la devolució de la renda

L'Agència Tributària ja ha retornat 3.3031 milions d'euros en un mes i mig

S'obre el termini per a la confecció de la declaració a les oficines de l'AEAT

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona.

Oficina central de la Agencia Tributaria, en la plaza de Letamendi de Barcelona. / QUM ROSER

1
Es llegeix en minuts
R. M. S.

Un total de 4.4781.000 contribuents ja han rebut en els seus comptes bancaris la devolució per la declaració de la renda corresponent al 2018. Segons les dades facilitades perl’Agència Tributària aquest dimarts, en total s’han tornat ja 3.031 milions d’euros, després de gairebé un mes i mig de campanya de declaració. L’1 d’abril es va obrir el termini de presentació telemàtica de la declaració i aquest mateix dimarts ha començat l’assistència en oficines per a la confecció de la renda, que serà fins a l’1 de juliol, últim dia de campanya, amb cita prèvia.

Les dades revelen que cada vegada els contribuents presenten abans la seva sol·licitud de devolució. Les devolucions practicades fins ara són el 14% superiors a les realitzades l’any passat en les mateixes dates i representen aproximadament un terç del total previst per al conjunt de la campanya.

Previsions

A la present campanya està previst que es presentin 20.350.000 declaracions, 361.000 més que l’any anterior. D’aquest total, es preveu que 14.314.000 donin dret a devolució per un import estimat de 10.468 milions d’euros, un 4,5% més d’import, mentre que prop de 5.161.000 sortiran amb resultat a ingressar, per import de 10.160 milions. El termini de presentació finalitza l’1 de juliol, per a declaracions tant a ingressar com a tornar, si bé el termini en les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 26 de juny. 

Enl’equador de la campanya, més de 7.037.000 contribuents han presentat la seva declaració, 574.000 més que l’any passat. S’ha accelerat tant la presentació de les declaracions amb resultat a tornar (5.772.000, el 8,7% més), com les que tenen un resultat a ingressar (1.058.000, el 9% més).

Notícies relacionades

Segons l’Agència Tributària, aquesta acceleració obeeix en gran part a l’anticipació i millora dels serveis d’assistència posats a disposició dels contribuents per l’AEAT –com el servei Renda WebRenda Web– i a l’impuls a noves vies de presentació no presencial alternatives a la web, com l’aplicació mòbil i el pla ‘Li truquem’ de confecció telefònica de declaracions. A aquestes vies s’hi afegeix ara el servei presencial a les oficines.

En general, no hi estan obligats els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins a un import de 22.000 euros anuals. No obstant, aquest límit es redueix si els rendiments són procedents de més d’un pagador (tret d’excepcions), o també quan el pagador no està obligat a retenir i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció. En tals casos, el límit és de 12.643 euros anuals.