COMPETÈNCIA

Brussel·les multa la cervesera AB InBev amb 200 milions per abús de domini

FILE PHOTO: The logo of Anheuser-Busch InBev is pictured outside the brewer’s headquarters in Leuven, Belgium February 28, 2019.  REUTERS/Francois Lenoir/File Photo

FILE PHOTO: The logo of Anheuser-Busch InBev is pictured outside the brewer’s headquarters in Leuven, Belgium February 28, 2019. REUTERS/Francois Lenoir/File Photo / Francois Lenoir (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea (CE) ha imposat aquest dilluns una multa de 200,4 milions d’euros a la cervesera AB InBev, la més gran del món, per abusar de la seva posició dominant al mercat belga per limitar les importacions més barates de la seva marca Jupiler, la més consumida al país, des de la veïna Holanda. "Els consumidors a Bèlgica han estat pagant més per la seva cervesa favorita per l’estratègia deliberadad’AB InBev per restringir les vendes transfrontereres entre Holanda i Bèlgica", assenyala en un comunicat la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager.

L’Executiu comunitari va posar en marxa el juny del 2016 una investigació que ha revelat que la multinacional cervesera belga va abusar de la posició de domini que té en aquest país entre el febrer del 2009 i l’octubre del 2016 amb l’objectiu de mantenir els preus més alts, la qual cosa viola les normes de Competència europees. 

Temes:

Competència