sinistralitat laboral

Un jutge considera accident laboral la baixa per assetjament del cap

L'informe de la mútua reconeix l'existència d'una actitud abusiva i hostil per part del superior

zentauroepp36446124 sant cugat del vall s  28 11 2016 tema del d a horarios labo161216181910

zentauroepp36446124 sant cugat del vall s 28 11 2016 tema del d a horarios labo161216181910 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Un Jutjat Social de Sant Sebastià ha reconegut com a accident laboral el període de baixa per ansietat que es va agafar un empleat d’una empresa de seguretat a causa de l’assetjament a què el va sotmetre un dels seus caps, ha informat aquest dijous CCOO.

Segons informa el sindicat, el treballador afectat va estar de baixa laboral durant dos mesos, entre el maig i el juliol del 2018. L’informe realitzat pel metge de la mateixa empresa va reconèixer l’existència d’"una actitud abusiva i hostil" cap al treballador per part del seu equip.

El sindicat explica que finalment la sentència deljutge reconeix l’origen professional de la malaltia, tot i que l’Institut Nacional de la Seguretat Social i la mútua de l’empresa no ho fes. Per això la resolució afegeix que l’únic desencadenant de l’ansietat soferta va ser la "conflictivitat laboral i la situció d’assetjaments".

Notícies relacionades

En la seva nota, Comissions Obreres critica la decisió de la mútua al derivar el treballador al sistema públic de salut per amagar l’origen professional de la patologia. Tot i així, després de la decisió del jutjat, l’empresa li haurà de pagar un increment en la prestació al treballador.

Es considera necessari que les empreses de seguretat privada incrementin els controls, el seguiment i les avaluacions de riscos psicosocials a causa de la mateixa especificitat del sector, que inclou factors de risc com ara el treball per torns, freqüents canvi de quadrants i la possibilitat de patir agressions.