Diàleg social

Foment del Treball demana al PSOE que aposti per un Govern "estable" i "moderat"

La patronal catalana demana a Pedro Sánchez que no abordi reformes sense consensuar-les abans amb els empresaris i els sindicats

zentauroepp47456866 josep sanchez llibre190322195027

zentauroepp47456866 josep sanchez llibre190322195027 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La patronal catalana Foment del Treball ha demanat al guanyador de les eleccions generals del 28 d’abril, Pedro Sánchez, que aposti per un Govern "moderat" i que garanteixi l’"estabilitat econòmica", de cara als futurs pactes que permetin als socialistes continuar a Moncloa. Així ho ha difós l’organització empresarial en un comunicat aquest dilluns, sense entrar a valorar altres sigles. L’organització empresarial també demana a Sánchez que no abordi reformes sense consensuar-les abans amb els "agents socials i econòmics", és a dir, sense el beneplàcit de patronals i sindicats.

Notícies relacionades

"La patronal catalana espera que tant el nou Executiu que es formi com les renovades Corts Generals desenvolupin la seva tasca dins d’una dinàmica de moderació i buscant els amplis consensos que donin estabilitat en la tasca dels diferents estrats de les Administracions Públiques", afirma Foment en el seu comunicat. L’organització presidida per Josep Sánchez Llibre també considera necessari que el nou Govern presenti un pla de treball en matèria econòmica i fiscal que "encoratgi l’activitat empresarial i la creació de llocs de treball". 

La derogació o no de les reformes laborals del 2010 i el 2012, la reforma de les pensions del 2013 o la implementació de les mesures econòmiques aprovades durant la passada legislatura, com aral’obligatorietat del registre de jornada, que entrarà en vigor el pròxim 12 de maig, seran alguns dels grans punts que marcaran la pròxima legislatura en el terreny laboral.